Victorie muncita: ”U” Cluj – FC Vaslui 2-1
Publicat in Mai 4, 2013
FC Universitatea Cluj a facut un meci foarte bun in compania celor de la FC Vaslui, in cadrul etapei a 29-a din Liga 1. Elevii lui Ioan Viorel Ganea s-au impus cu scorul de 2-1, reusind sa se indeparteze de zona retrogradarii cu numai cinci etape ramase de disputat din actualul sezon. 

“Sepcile rosii” au inceput meciul in formula: Niculescu – Nicola, Ratiu, Ninu, Ciupe – Borza, Bucsa, Muzac, Popa, Buleica – Tony. Pe parcursul intalnirii au mai intrat Apostu, Mendy si Szilagyi. De cealalta parte, Gabi Balint, antrenorul vasluienilor, a inceput meciul in formula: Straton – Charalambous, Cordos, Celeban, Heil – Sanmartean, N’Doye, Stanciu, Jumisse, Popovici – Temwanjera. Primul sfert de ora din meci a fost destul de sarac in faze de poarta, cele doua formatii preferand sa practice un joc de posesie. Totusi, “U” Cluj a spart gheata in minutul 34 la primul sut serios pe spatiul portii lui Straton. Buleica a facut ce a vrut cu apararea oaspete si a deschis scorul cu un sut plasat de la aproximativ 11 metri. Era 1-0 pentru Universitatea Cluj. La nici 3 minute dupa deschiderea scorului, Tony a facut o preluare perfecta si l-a servit pe Nicola, care nu a gresit din interiorul careului (min.38). S-a facut 2-0 pentru gazde, iar singura faza importanta pana la fluierul pauzei a fost sutul vasluianului Stanciu de la aproximativ 25 de metri. 

Dupa revenirea de la vestiare, oaspetii au fost mult mai atenti in aparare si tot mai periculosi in atac. Minutul 70 a adus un penalty pentru FC Vaslui la un hent in careu facut de Ninu. Sanmartean a inscris fara probleme si a facut ca tabela de marcaj sa arate 2-1 pentru “U”. Impinsi din spate de suporteri, dar si de antrenorul Ioan Viorel Ganea, “sepcile rosii” nu s-au inchis in aparare, Tony devenind cel mai periculos jucator pentru poarta adversa. Cu jucatori proaspeti veniti de pe banca, precum Apostu, Mendy si Szilagyi, Universitatea Cluj nu a mai inscris, dar nici nu a primit gol, reusind sa obtina o victorie importanta in fata celor de la FC Vaslui, scor final 2-1.

Cu cele trei puncte obtinute in aceasta etapa, “U” Cluj revine pe pozitia a 12-a in Liga 1. In etapa urmatoare, programata miercuri, 8 mai, de la ora 18:00, baietii lui Ganea vor juca in deplasare, cu Otelul Galati.