„U” e în semifinalele Cupei României după 19 ani. Visul continuă!
Publicat in Decembrie 4, 2014

Au trecut aproape două decenii de când Universitatea n-a mai ajuns în careul de aşi al Cupei României. Aseară, super-golul lui Pablo Ceppelini ne-a adus la doar trei paşi de un trofeu pe care-l aşteptăm de 50 de ani.

Cupa României a fost întotdeauna o poveste la Universitatea Cluj. O poveste cu jucători deveniţi eroi când nimeni nu se aştepta şi cu un trofeu atât de drag nouă. Poate şi pentru că e singurul la un asemenea nivel. Anul viitor, în mai, se împlinesc 50 de ani de la scrierea acelei poveşti. George Ogăraru a promis, însă, la momentul venirii sale la „U”, că va contribui din plin la scrierea unui nou capitol, iar până acum „manuscrisul” antrenorului decurge perfect.

 

Aseară, pe un teren greu şi o temperatură de sub zero grade, dar încurajaţi 90 de minute de suporterii noştri extrem de „fierbinţi”, „studenţii” au ajuns în semifinalele Cupei României „Timişoreana”. Pandurii au început meciul bine şi au controlat ostilităţile. Extrem de combinativi la mijlocul terenului, gorjenii au ratat primele ocazii ale partidei, prin Nistor şi Răduţ. Primul s-a lovit de intervenţia excelentă a lui „Leo” Panagopoulos, în timp ce ex-stelistul şi-a văzut execuţia oprită în bară! Ai noştri au ripostat după 25 de minute de joc, prin Raul Costin, şutul mijlocaşului, cu pământul, fiind respins cu greu în corner de Gliwa.

 

La pauză, tabela a rămas îngheţată la 0-0, însă Pablo Ceppelini - intrat în debutul reprizei secunde în locul lui Stojanovic – a avut grijă să o încălzească. Uruguayanul, servit excelent de Cristocea, a catapultat mingea la colţul lung, cu un vole de mare excepţie. Era minutul 55. Pandurii au avut câteva tresăriri, însă de fiecare dată Panagopoulos a fost la post. Pe contra-atac, Universitatea a ratat ocaziile finalului de meci. Mai întâi Lemnaru (81), după o pasă a lui Costin, a trimis peste poartă, din trei metri, pentru ca la una dintre ultimele faze, Justin Mengolo să rateze şi el ţinta, după ce driblase trei adversari.

 

Universitatea Cluj învinge Pandurii şi merge în semifinalele Cupei României. Meciurile din penultimul act se vor disputa tur-retur, pe 4 martie şi 11 aprilie. Finala e programată pe 31 mai. 

foto Arman Noemi