“U” Cluj a pierdut meciul cu Pandurii, scor 0-1
Publicat in Aprilie 28, 2012
“Șepcile roșii” nu au reușit să bifeze a patra victorie consecutivă pe teren propriu din acest retur și au cedat în fața Pandurilor din Târgu-Jiu, după un meci destul de echilibrat, dar lipsit de strălucire. “U” Cluj a pierdut cu 0-1 și rămâne momentan pe poziția a șasea în clasament, însă la egalitate de puncte cu trupa lui Petre Grigoraș și cu Oțelul Galați.

Tehnicanul Universității Cluj, Claudiu Niculescu, a început meciul în formula: Bornescu – Popa, Pele, Szukala, Mendy – Hoban, Păcurar, Cristescu – Cojocnean, Tony, Grozav. Prima jumătate a fost echilibrată, cele două formații preferând mai mult să “stea la ciupeală” și concentrându-se pe partea de construcție. Faza cea mai importantă a reprizei a fost ratarea lui Gicu Grozav care, scăpat singur cu Mingote, a trimis balonul în bara laterală (min.45). Până atunci au mai fost câteva șuturi în peluze, de ambele părți, iar scorul pauzei a fost 0-0.

După revenirea de la vestiare, s-a văzut că antrenorul Niculescu și-a scuturat puțin elevii, dar rezultatul nu s-a văzut și pe tabelă. Atacurile “studenților” au fost mai periculoase, dar lipsite de gol. Pele n-a mai rezistat pe teren și a fost schimbat cu Abrudan (min.57), apoi au mai intrat Boștină (min.69) și Drăghici (min.75) pentru a crește prospețimea de la mijloc în sus. Minutul 77 a adus “bomba” lui Dorinel Popa de la aproximativ 30 de metri, respinsă greu de Mingote, iar două minute mai târziu Pandurii deschis scorul. Voiculeț îl execută pe Bornescu cu un șut din interiorul careului, după un atac pozițional. Era 1-0 pentru oaspeți, dar fanii clujeni au continuat să cânte și să-și susțină favoriții. “U” Cluj n-a reușit să restabilească egalitatea, pierzându-l pe final și pe Alex Păcurar, care a primit al doilea cartonaș galben (min.88). Astfel, “șepcile roșii” încheie seria de invincibilitate și se îndepărtează de obiectiv.

În etapa următoare, programată miercuri, 2 mai, Universitatea Cluj joacă în deplasare, cu Dinamo București.