Pe 6 august, amical de lux cu Lazio Roma
Publicat in Iulie 18, 2011
FC Universitatea Cluj va intalni puternica formatie Lazio Roma intr-o partida amicala ce se va disputa pe 6 august de la ora 18:00 (ora Italiei), pe stadionul din localitatea Fiuggi (45 kilometri distanta de Roma). 


Echipa noastra va fi cazata la hotelul Borghesiana, locul obisnuit de cazare al nationalei Italiei. 


Finantatorul Universitatii Cluj, Florian Walter, a oferit o declaratie pentru Site-ul neoficial clubului referitoare la amicalul prestigios din august: "Am reusit perfectarea unui amical de prestigiu cu puternica formatie italiana Lazio Roma. E un amical in forta, e sansa noastra de a ne masura puterile cu una din cele mai importante echipe ale fotbalului italian. Sunt convins ca vom lasa o impresie frumoasa dupa aceasta partida si ca data viitoare ne vom reintalni cu cei de la Lazio intr-un meci oficial, intr-o competitie Europeana".


Fondati in 1900, "vulturii" laziali sunt una din cele mai cunoscute si de succes echipe din Italia. Culorile lor sunt alb si albastru deschis, iar partidele de acasa le disputa pe impresionatul "Stadio Olimpico" din Roma, cu o capacitate de 73.000 de locuri. Castigatori a doua titluri de campioana a Italiei, ultimul in sezonul 1999-2000, si detinatori a 3 Supercupe si 5 Cupe ale Italiei, cei de la SS Lazio au incheiat pe locul 5 ultimul sezon de Serie A. O prezenta constanta in Europa, Lazio a castigat Cupa UEFA in 1999 si Supercupa UEFA in acelasi an. 


Cu un lot cotat la 131 milioane de euro, "vulturii" de la Lazio se pot lauda cu jucatori ca Hernanes (16 milioane euro), Zarate (14 milioane euro), Ledesma (10 milioane euro), Muslera (8,5 milioane euro) si noile achizitii Lorik Cana, Djibril Cisse sau Miroslav Klose. Alte nume cunoscute din lotul lazialilor sunt Floccari, romanul Stefan Radu, Stefano Mauri, Giuseppe Sculli, Matuzalem, Marius Stankevicius, Tommaso Rocchi sau Mark Bresciano.