Lectie de fotbal. “U” Cluj – Gaz Metan 3-0
Publicat in Aprilie 14, 2012
Universitatea Cluj a mai bifat trei puncte importante in lupta pentru indeplinirea obiectivului, calificarea intr-o cupa europeana, desi putini sunt cei care mai cred in realizarea lui. Antrenorul Claudiu Niculescu a reusit din nou sa-si motiveze baietii, desi a fost saptamana Pastelui, cand lumea e mai mult cu gandul la bunatati si odihna, decat la cantonamente si meciuri de fotbal. Totusi, Niculescu a pregatit bine partida cu Gaz Metan Medias, iar „sepcile rosii” si-au facut fanii fericiti pe teren propriu, pentru a treia oara consecutiv, oferind un spectacol de zile mari. 3-0 a aratat tabela de marcaj la fluierul de final, o victorie frumoasa pentru “U” Cluj in cadrul etapei a 26-a. 

Tehnicianul „studentilor” a inceput meciul intr-o formula inedita, fortat si de problemele de lot: Bornescu - Achim, Galamaz, Szukala, Mendy - Popa, Hoban, Bostina - Cojocnean, Tony, Grozav. Pe parcurs au mai intrat Adrian Cristea, brazilianul Tulio (aflat la debutul in Liga 1) si Octavian Draghici. Meciul a fost dominat in prima repriza de Universitatea Cluj, perioada a jocului cand, practic, s-a scris istoria meciului. Dupa ce Dorinel Popa (min.4) si Gicu Grozav (min.9) au creat panica in apararea medieseana, minutul 16 a adus deschiderea scorului prin veteranul Gabriel Bostina. Mijlocasul nostru a fost gasit perfect de Tony cu o centrare in mijlocul careului advers si l-a executat pe Plesca, ajutat de bara laterala. Era 1-0 pentru “U”, iar baietii lui Niculescu au continuat atacurile. Finalul primei parti l-a gasit pe Grozav in centrul atentiei, tanarul atacant majorand diferenta dupa o cursa pe flancul stang, care l-a pus fata in fata cu portarul oaspetilor. Golul a fost o formalitate. 2-0 pentru „sepci”, iar pauza a fost binevenita. 

Dupa revenirea de la vestiare, „gazarii” au fost mai incisivi, dar apararea clujeana n-a schiopatat. Mai mult, Bornescu a fost la post in rarele momente in care a fost pus la incercare. Cu un joc mai fragmentat, repriza secunda a oferit mai putin spectacol decat in prima, dar nu s-a lasat si a produs un gol. Draghici, aruncat in lupta in ultimele minute, a aratat ca poate fi oricand util echipei si a inchis tabela (3-0) in minutul 89, dupa doar cateva momente de la introducerea sa in teren. Din nou, inspiratia lui Claudiu Niculescu si-a spus cuvantul, tehnicianul Universitatii Cluj fiind deja neinvins de 6 meciuri. Astfel, “U” Cluj aduna inca 3 puncte importante si se instaleaza pe pozitia a saptea in Liga 1, la un punct in spatele ocupantei locului sase, Otelul Galati. In etapa urmatoare, „sepcile rosii” joaca in deplasare cu FC Brasov, meciul fiind programat luni, 23 aprilie, de la ora 19:00.

AICI puteti accesa o galerie foto de la meci, semnata de Ovidiu Soim.