Galamaz, Bornescu si Popa au fost prezentati oficial
Publicat in Ianuarie 12, 2012
FC Universitatea Cluj a prezentat azi primele trei achizitii din aceasta iarna: George Galamaz, Mircea Bornescu si Dorinel Popa. Cei trei jucatori s-au declarat incantati de venirea la "U" si spera intr-un sezon cat mai bun sub culorile alb si negru.

Ionut Badea: „Ne vom confrunta cu antrenamente pe care le vom face la Cluj, cu o perioada de teste care ne vor oferi un punct de plecare, cum a fost cel de ieri si cum va fi cel de maine, ma refer la testul Gacon, care ne va da un punct de plecare pentru capacitatea aeroba. E un test pe care noi il facem si ne ajuta de 4 ani de zile, ne ajuta foarte mult in munca noastra. Dupa aceea, antrenamentele vor fi structurate cate doua pe zi si vor ingloba toate obiectivele fizice, tehnico-tactice pe care ni le-am propus in aceasta perioada.

Cat despre transferuri, avem placerea de a prezenta primele trei achizitii. Incercam aducerea si altor jucatori pe care noi ii dorim in aceasta perioada. Nu este o lista foarte lunga. E important ca la fiecare inceput de sezon sau in fiecare perioada de intersezon sa schimbi anumite roluri sau jucatori care merita a fi imprumutati pentru a juca mai mult, ma refer aici la Voican, care, desi are calitati foarte bune, nu a reusit sa joace foarte mult in aceasta perioada si am preferat sa nu pierdem din valoarea lui. In aceasta ordine de idei, probabil ca lucrurile vor continua si cu alti jucatori, ramane de vazut insa cu cine. 

In Antalya vom face o pregatire care ne va da un statut, niste informatii, astfel incat sa putem incepe campionatul valizi si apti pentru obiectivul care ni l-am propus. Vor fi sase meciuri amicale, care vor cristaliza anumite relatii de omogenizare intre jucatori si nu numai. La momentul actual suntem 29 fara Balde, care este la Cupa Africii. Oricum, noi vom avea in Antalya si echipa a doua, astfel numarul jucatorilor care vor merge in cantonament este putin relevant in momentul de fata. 

Avem jucatori veniti in probe, vedem la ce nivel se vor situa si la ce echipa ii vom orienta, fie prima echipa, fie echipa a doua. Oricum, meciurile din Antalya vor da o coordonata clara a acestor jucatori. Orice propunere care vine sa aduca un plus de valoare merita a fi luata in calcul. In ceea ce-i priveste pe jucatorii pe care se vor plati bani, lucrul acesta este deja facut, ma refer la analiza si evaluare. La ora actuala suntem destul de acoperiti pe ceea ce avem nevoie, este in continuare pusa in discutie aducerea unui atacant. 

Universitatea Cluj incearca prin comportamentul ei sa devina o echipa mare, pe de alta parte, orice oferta care vine pe adresa clubului, pentru orice jucator, este luata in calcul. Aici, in primul rand, presedintele clubului are posibilitatea sa-si exprime o parere. Obiectivul pe care-l avem este de la inceputul campionatului, nu ni l-am propus pe parcurs. Tinem cont de anumite coordonate care s-au intamplat in tur si in functie de acest lucru ne vom comporta in consecinta. Speram cu totii sa atingem acest obiectiv, pentru ca e unul important, nu doar pentru noi ca si societate, ci pentru Cluj, pentru oras si, de ce nu, pentru tara. Cupele europene reprezinta un obiectiv pe care orice club care-si doreste performanta si-l poate propune”.

George Galamaz: „Ma bucur ca sunt aici. Prima zi la Universitatea Cluj a fost una normala pentru noi, eu unul m-am simtit foarte bine alaturi de noii mei colegi si unii dintre ei vechi prieteni. Daca ar fi sa ne luam dupa trecut, am fost la multe echipe si peste tot as intalni fosti colegi. Ma simt bine cu ei, ma bucur ca sunt alaturi de ei si totul este bine”.

Mircea Bornescu: „Si eu ma bucur foarte mult ca sunt aici. Prima zi pentru mine a fost foarte frumoasa, am vazut un stadion extraordinar, un stadion de 5 stele, am intalnit oameni care au fost tot timpul alaturi de mine si sper ca, prin evolutiile mele si modul de a ma pregati, sa le multumesc celor care au avut incredere in mine. Sunt tot timpul 100% pentru echipa la care joc, sunt un tip mai energic, cu toate ca postul meu nu este cel care consuma energie fizica foarte mare. Imi place sa traiesc alaturi de suporteri si sa ma bucur cu ei la fiecare gol marcat de echipa noastra. Acesta este felul meu de a fi”.

Dorinel Popa: „Sunt foarte fericit ca am ajuns la aceasta echipa, sunt incantat de ce am gasit aici, sper sa ne atingem toate obiectivele si sunt sigur ca totul va fi bine, deoarece lotul este unul foarte bun”.

AICI puteti accesa o galerie foto de la eveniment!