FOTO: Inghetati la Vaslui
Publicat in Martie 8, 2011

Un frig patrunzator a intampinat cele doua formatii la ora jocului. Gazdele incercau sa tina pasul cu Otelul si Poli Timisoara in lupta pentru titlu, iar Universitatea Cluj cauta un succes care sa ii aduca liniste, fie si pentru o saptamana. 

Meciul a debutat intr-o nota de tatonare reciproca, cele doua echipe preferand sa se studieze inainte de a porni in avanposturi.  Canu a tras primul semnal de alarma in minutul 10, expediind pe poarta o centrare receptionata de la Adailton. Popa a respins in corner si a indepartat pericolul.  “U” a preluat conducerea jocului in prima parte, dominand la capitolul posesie. Bazzi i-a furat o minge lui Canu, a intrat in unghi si a incercat o centrare la Tony, insa mingea a fost respinsa de gazde (’25).  Elevii “dulaului” Hizo si-au aratat coltii pe contraatac, dar Paul Papp a tras peste poarta lui Popa  (’29).Ocaziile cele mai mari le-a avut insa Universitatea Cluj. Cristea a patruns in careu, a tras cu stangul, dar mingea nu a prins spatiul portii lui Kuciak (’30), iar Apoi Ascoli, cu poarta goala , a reluat cu capul pe langa (’34).  Cei care au deschis insa scorul au fost vasluienii. Papp l-a invins pe Popa (’42) cu o lovitura de cap de la mica distanta, permitand Vasluiului sa intre in avantaj la cabine.

Partea a doua s-a desfasurat sub aceleasi coordonate. “U” Cluj a avut posesia, in timp ce Vasluiul a stat la cutie si a preferat sa joace pe contraatac. Bazzi a ratat din pozitie excelenta, trimitand cu capul peste poarta (’62), iar Machado, intrat pe teren in partea  a doua, a sutat pe poarta la prima atingere de balon, insa Kuciak a fost la post. Ramasi in ofensiva in incercarea de a surmonta avantajul gazdelor, “U” a fost pedepsita la capatul unui contraatac finalizat de Adailton cu un sut in dreapta lui Popa, de la marginea careului.   2-0, final de meci si “studentii” coboara pe locul 14 in clasament. 

CASETA MECIULUI

FC VASLUI – UNIVERSITATEA CLUJ 2-0
Au marcat: Papp (’42), Adailton (’78)
FC VASLUI:  Kukiac – Papp,  Canu (c), Rivas, Milanov –  Milisavljevic (Campano, ’75), Genchev,  Costin, Sinmartean - Adailton (Mike, 90+4),  Bello (Pouga, ’67).  Antrenor: Viorel Hizo
“U” CLUJ: Popa – Ungurusan, Abrudan, Pele, Ascoli – Nasser, Bazzi (Pacurar, ’67) – Bostina (Cojocnean, ’61), Cristea, Delgado  - Tony (Machado, ’72).  Antrenor: Ionut Badea
Arbitru: Augustus Constantin (Rm. Valcea). Asistenti: Adrian Vidan (Bucuresti), Catalin Savu (Galati)
Stadion: “Municipal”
Spectatori: 3000