FOTO: Festival de goluri
Publicat in Martie 13, 2011
Cu orgoliul ranit dupa doua etape in care a obtinut un singur punct, Universitatea Cluj primea vizita Unirii Urziceni. “Studentii” au inceput in forta partida si au amenintat poarta lui Curca inca din primele minute. Niculescu  l-a luat la tinta pe Mera, irosind prima mare ocazie de gol a partidei.  Presiunea a continuat la poarta lui Curca. Nasser a luat o actiune pe cont propriu, a driblat doi adversari si a nimerit bara, dupa un sut la coltul lung (’11). In ciuda eforturilor de a deschide scorul, Universitatea Cluj s-a vazut condusa pe tabela dupa un lob executat de Mihalcea de la 16 metri, peste Popa  (’15). “U” n-a lasat insa armele jos. Machado l-a pus la grea incercare pe Curca, dar portarul s-a opus (’22), iar Cristea a fost blocat in momentul sutului, dupa o pasa receptionata de la Niculescu (’26). Unirea s-a baricadat in defensiva si a incercat sa joace pe contraatac. Ascoli a gresit flagrant, i-a pasat lui Mihalcea dar atacantul Unirii a lovit transversala (’34).  Imediat, Niculescu a restabilit egalitatea, trimitand mingea in poarta de la mica distanta (’34). 

Unirea sub asediu

Repriza secunda a inceput intr-un mod halucinant. Mai intai, Niculescu a ratat o ocazie mare, dupa o  lovitura de cap peste poarta (’48), iar apoi Mihalcea a facut 2-1, fructificand o centrare primita de la Scarlatescu (’49).  Niculescu a trecut inca o data pe langa gol (‘50), dar Machado nu a mai iertat. Buhus a centrat din dreapta, brazilianul s-a inaltat si l-a invins pe Curca (’57). Ocaziile au curs la poarta lui Curca, dar Pacurar (’68), Tony (70), Machado (’75) si Nasser (’77)  nu s-au lipit de gol. Asediul a continuat si  intr-un final a dat rezultate. Tony a centrat din dreapta, mingea a ajuns la Cristea care l-a invins cu mult calm pe Curca (’77). Voican a inchis tabela in prelungiri  cu un sut superb in vinclul portii lui Curca. 

CASETA MECIULUI

“U”CLUJ – UNIREA URZICENI : 4-2
Au marcat:  Niculescu (’34), Machado (’57), Cristea (’77) , Voican (90+2) /  Mihalcea (’15, ’49)
“U” CLUJ: Popa – Buhus, Pele, Abrudan, Ascoli(Mendy, ’80) – Delgado (Voican, ’70), Nasser, Pacurar, Cristea – Machado, Niculescu (Tony, ’64).
Antrenor: Ionut Badea
UNIREA URZICENI:  Curca -  Homei, Mera, Teusan, Lupu(Ionita, ’88) – Scarlatescu, Marcu, Onicas(Muzac, ’63),  Senin – Rusescu, Mihalcea (Tosca, ’70). Antrenor: Marian Pana
Cartonase galbene: Cristea (’27), Ascoli (’51)   / Mera (’39, ’78), Senin (’40), Teusan (’58), Muzac (’80)
Cartonase rosii: Mera (’78)
Arbitru: Georgian Ionescu (Buzau).  
Asistenti: Eugen Gheorghe (Suceava), Ovidiu Artene (Vaslui)
Spectatori: 2500
Stadion: Municipal