Comunicatul administratorului judiciar al FC "U" SA, Marieta Anastasescu
Publicat in Martie 15, 2016

Este de notorietate ca „U” Cluj se confrunta cu greutati financiare, intrucat fondurile din activitatea directa si din sponsorizarile atrase sunt insuficiente pentru acoperirea cheltuielilor, de la  meciurile echipelor de juniori si ale echipei mari, la plata la zi a salariilor.

Pentru aceste motive, de la inscrierea echipei in liga a 2 a , respectiv din luna iulie, cand s-a achitat remuneratia pe o luna si jumatate, in doua luni  nu s-au  putut achita salariatilor si staffului drepturile salariale, iar in alte patru luni au fost platite doar pe jumatate.

 

Trebuie precizat ca ultimul salariu intreg achitat  a fost  virat in data de 08.03.2016.

 

Prin rapoartele lunare de activitate publicate pe site-ul clubului, administratorul judiciar a detaliat ce cheltuieli au fost efectuate si din ce surse au fost asigurati banii necesari. Tot acolo, au fost mentionate si  salariile platite din  iulie pana in present .

 

Consideram ca echipa nu trebuie afectata in ultimele etape, decisive pentru calificarea in  play-off, si am convingerea  ca, atat fanii, cat si personalul   clubului  doreste acest lucru. Daca se va realiza obiectivul, „U” va castiga, va fi un plus pentru club, pentru palmaresul sau, indiferent care va fi entitatea juridica ce va asigura continuitatea, actuala societate sau noua entitate.

 

Cred ca cei ce au ramas in societate in acest an competitional,  desi au  fost instiintati  din vara asupra limitelor financiare, cat si asupra  faptului ca incercam a gasi un investitor (aceasta fiind unica sansa ca echipa sa  evoluze  in liga 2) au fost animati de dorinta ca „U” sa nu moara.

Salariatii au sustinut in fata judecatorului, conform celor aflate din presa, ca nu a existat o intrerupere totala a activitatii societatii, atat la nivelul echipelor de juniori cat si la nivelul echipei mari. Acest lucru ma determina sa sper ca ei vor fi alaturi de echipa in aceste ultime meciuri decisive pentru atingerea telului, de calificare in play off .

 

Personal, dau asigurari ca,  in cazul in care negocierile pentru vanzarea societatii vor esua sau daca solutia financiara oferita de investitor nu va fi capabila a asigura continuarea activitatii sportive in conditii proprii, voi face toate demersurile in competenta mea pentru a asigura continuitatea de catre noua entitate, pregatita pentru aceasta eventualitate de catre autoritati, astfel cum am aflat din interviul acordat presei locale de catre domnul Primar, Emil Boc.

 

Asa cum, prin colaborarea institutionala dintre Primarie si noi s-a realizat conservarea drepturilor Primariei asupra marcii „U”, tot asa vom sprijini orice demers pentru conservarea celorlalte drepturi sportive legate de club.

 

Marieta Anastasescu

Administrator judiciar FC „U” SA