Atunci am învins în Gruia: CFR 1907 – „U” Cluj 1-2
Publicat in Martie 25, 2014

Glasurile suporterilor Universităţii răsună în tot oraşul: „Primi paşi pe stadion / n-am să-i uit pân-am să mor...”

Dragostea pentru „U” nu se poate măsura niciodată în cuvinte, însă momentele pot să fie un etalon. Luni seara, mii de fani ai Universităţii i-au făcut pe ai noştri să plutească, să leviteze peste adversari şi, la final, să se bucure cu lacrimi în ochi. „U” a bătut pe CFR 1907, chiar pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”, iar lupta pentru evitarea retrogradării continuă.

 

Un sfert de oră a trecut din meci, „U” a controlat disputa, iar Boutadjine l-a găsit pe Lemnaru cu o pasă de efect. Golgheterul l-a lăsat pe Cadu pe drum şi a trimis în plasa porţii lui Felgueiras. Bucuria a durat doar două minute, până când Ogbu a înscris cu capul, din centrul careului. „Studenţii” s-au şters de praf, s-au ridicat, şi au ieşit din nou la luptă. „U” a dominat partida, şi-a ţinut adversarul în propria jumătate, iar elevii lui Mihai Teja au pus capul în bocancul „vişiniu” ori de câte ori a fost nevoie.

 

„Mii de oameni se-adunau, Şepcile roşii cântau!” Tribuna se cutremură, terenul se înclină spre poarta lui Felgueiras, dar portughezul are o intervenţie mare la „capul” lui Lungu. În repriza a doua, ai noştrii ies la fel de motivaţi. Lemnaru îl depăşeşte din nou pe Cadu, iar căpitanul „feroviarilor” îl doboară cu un gest dur. Raul Ciupe confiscă mingea şi o trimite exact în plasa laterală a porţii lui Felgueiras. Un gol cât o lungă aşteptare. În tribuna oficială, Ioan „Gogu” Munteanu exultă. A fost ultimul care a marcat decisiv într-o victorie contra CFR-ului în Liga I.

 

„Feroviarii” încearcă să dea replica, dar Veselovksy e salvat de bară şi apoi reţine de pe linia porţii lovitura lui Ogbu. E gata! S-a terminat! „U” învinge în Gruia şi ia o gură sănătoasă de oxigen. „Studenţii” au adunat 24 de puncte şi au urcat peste linia retrogradării, ocupând acum locul 14.

 

Luni, 31 martie, de la ora 18:30, pe Cluj Arena vine Gaz Metan, iar obiectivul e clar: trei puncte şi apoi mergem la mare. Să jucăm cu Săgeata Năvodari.

 

foto Eugen Olariu - Ejupress