Finantatorul Universitatii Cluj, Florian Walter, doreste sa puna capat speculatiilor privind o eventuala despartire de Universitatea, in iarna. Asta, desi clubul se confrunta cu numeroase litigii “mostenite” de la fosti actionari.
Unul dintre cele mai controversate este cu societatea non-profit CS FC Universitatea Cluj , aflata in cadrul procedurii de deschidere a insolventei inca din anul 2005.
Obiectul cererii de chemare in judecata il reprezinta solicitarea lichidatorului de a se anula partial contractul de cesiune semnat intre Asociatie si SA, cu mentinerea tuturor drepturilor sportive (locul in prima divizie, jucatorii etc.) la SA si obligarea acesteia la restituirea prin echivalent banesc a contravalorii tuturor jucatorilor profesionisti, amatori sau juniori care au ajuns la SA, a contravalorii marcii, a siglei, a culorilor clubului precum si a palmaresului.
Asociatia sportiva solicita obligarea S.A.-ului la preluarea pasivului asociatiei la momentul preluarii, in anul 2005, fiind in cuantum de cateva milioane de euro.
Astfel, cererea formulata de administrator este vadit neintemeiata, nefiind posibila preluarea pasivului in lipsa unei fuziuni sau absorbtii si in conditiile in care Asociatia a continuat sa functioneze (participand chiar in competitii de divizia C). Mai mult, si cererea lichidatorului SC EUROCONSULT LICHIDARI SRL este neintemeiata, prin contractul de cesiune transferandu-se doar activitatea sportiva, elemente nepatrimoniale. Raporturile contractuale de munca ale jucatorilor incetasera, deoarece Asociatia se afla in imposibilitatea de a le achita salariile, incheind contracte cu noul angajator (S.A –ul) din postura de jucatori liberi de contract, neexistand astfel nici o legatura cu Asociatia.
Or, pentru jucatorii juniori urmau sa fie suportate cheltuielile de formare tot de catre SA, eventuale drepturi de formare a acestora puteau fi solicitate in termen de un an de la data incheierii contractului.
Desi in cauza s-au efectuat mai multe expertize contabile, sumele promovate de catre experti ating milioane de euro, expertizand pe langa cele mai sus precizate si palmaresul si sigla, care nici nu apartin S.A.-ului, fiind detinute de catre Municipiul Cluj-Napoca. Insa toate aceste aspecte deosebit de importante sunt ignorate cu rea credinta de catre cei implicati in acest dosar, dorind sa intre in istorie in mod negativ, numele lor avand stransa legatura cu ingroparea unui simbol, al “celui mai iubit club din Ardeal”, fiind doar o chestiune de timp pana la pronuntarea unei hotarari judecatoresti care sa le consfinteasca dorinta, judecatorul stabilind termen pentru pronuntare, data de 01.11.2010, parca predestinata ...
“Situatia nu este roza deloc. Nu avem nici o legatura cu vechea asociatie, SA-ul fiind o entitate juridica nou infiintata. Eu vreau binele acestui club si continuarea trendului ascendent. Vreau sa asigur pe toata lumea ca nu am intentionat si nu mi-am dorit niciodata sa plec de la Universitatea Cluj. Am venit sa fac performanta in fotbal”, a declarat finantatorul Universitatii Cluj, domnul Florian Walter.