Interviu cu Claudiu Niculescu, de ziua sa
Publicat in IUnie 22, 2011
S-a nascut pe 23 iunie 1976. 35 de ani impliniti astazi, din care 27 petrecuti pe terenul de fotbal. In fiecare vara, an de an, Claudiu Niculescu isi serbeaza ziua de nastere departe de familie, in cantonament. Colegii sai si staff-ul tehnic i-au daruit in aceasta zi speciala pentru el un tricou cu autografele tuturor membrilor delegatiei aflate in Austria si un tort, cantandu-i de asemenea traditionalul "La multi ani". 


Intr-un interviu acordat site-ului oficial al clubului, "Claugol" vorbeste despre clipele petrecute la Universitatea Cluj, echipa de care s-a atasat iremediabil.


-La multi ani Claudiu! O noua aniversare, un nou cantonament...
-Intr-adevar, e o situatie obisnuita deja pentru mine, sunt putine momentele cand ziua mea ma prinde alaturi de familie. Mai greu e ca maine e ziua baietelului meu si nu voi fi alaturi de el.


-Ai ajuns la 35 de ani. Ce parere are copilul Claudiu Niculescu despre adultul Claudiu Niculescu?
-Pot spune ca e multumit, desi as fi putut face mult mai mult. Insa daca ma gandesc ce mi-a dat Dumnezeu pana in acest moment, pot spune ca sunt multumit.


-Daca ai putea schimba ceva din trecutul tau, ce ai schimba?
-Un singur lucru: nu as fi plecat de la Duisburg la Omonia Nicosia, acesta e singurul meu regret, ca am plecat atunci in Cipru.


-Simti ca se apropie momentul retragerii, te gandesti la acest lucru?
-Ma simt minunat in acest colectiv, joc la o echipa minunata, cu acest suporteri fabulosi, insa asta e viata si sunt constient ca acel moment va veni. E dureros insa in cuvinte sa exprim sentimentul.


-Poate e prematur, insa te-ai gandit vreodata la meciul tau de retragere?
-Da, ma gandesc la acel meci, imi doresc din tot sufletul sa ma retrag aici, visez ca la meciul meu de retragere, care se va desfasura pe "Cluj Arena", sa fie un stadion arhiplin, dar toate la timpul lor.


-Te-ai atasat de tot ce inseamna Universitatea Cluj...
-Desi am petrecut la Dinamo niste ani minunati, e o amintire pe care o voi avea mereu, dar acum am posibilitatea si onoarea de a-mi incheia cariera la aceasta echipa frumoasa, Universitatea Cluj, sunt mandru si onorat de acest lucru.


-Ai posibilitatea sa lasi echipa pe un loc care va permite participarea intr-o Cupa Europeana.
-Ar fi un final de cariera extraordinar, perfect, suporterii Universitatii Cluj merita tot ce e mai bun, sunt niste suporteri cum rar am mai vazut. Le promit, in numele colegilor mei, ca vom face tot ce ne sta in putinta sa ne indeplinim obiectivul din acest sezon, calificarea intr-o Cupa Europeana.


-Ai un mesaj pentru suporterii Universitatii Cluj, care s-au gandit astazi la tine?
-Vreau sa le multumesc tuturor pentru urari si ca au fost alaturi de mine in sezonul trecut si le multumesc pentru felul in care isi sustin echipa. Le promit ca voi face tot posibilul sa nu ii dezamagesc ca si fotbalist si ca si om. Suporterii Universitatii Cluj si cei ai lui Dinamo imi vor ramane mereu in suflet.