Victorie excelenta pe teren propriu: ,,U” Cluj- Viitorul Constanta 3-1
Publicat in Noiembrie 5, 2013
..U” Cluj a invins in etapa a XIII- a pe Viitorul Constanta, iar in urma acestei victorii, ardelenii au parasit ultimul loc al clasamentului.
FC 
Universitatea Cluj a aratat alta fata sub comanda lui Mihai Teja. Antrenorul clujenilor a debutat cu dreptul la primul sau meci ca si antrenor principal pe teren propriu si formatia ,, sepcilor rosii” intra in lupta pentru salvare.

Tabela a fost deblocata de Lemnaru (min 13”) care a reluat in plasa lui Buzbuchi, dupa o combinatie de efect pornita de jucatorii gazdelor si continuata de Borza. Tot atacantul studentilor a semnat si al doilea gol (min 23”), cu un exterior bine plasat, dupa o pasa inapoi a capitanului Bucsa. Prima repriza a fost a lui Lemnaru si studentii au intrat la pauza cu avantaj.


A doua repriza a inceput cu un joc echilibrat, Universitatea Cluj a cedat initiativa oaspetilor. Pentru a pastra rezultatul, Mihai Teja a facut schimbarile si i-a trimis pe teren pe Andrei Lungu, Habib Balde si Rares Takacs. In minutul 84”, Ionut Serban primeste direct rosu, dupa o intrare periculoasa la Balde, iar oaspetii au ramas in 10 oameni.
Adrian Borza a reusit sa majoreze diferenta ( min 90”) cu un sut din marginea careului, dupa o pasa a lui Lemnaru, care i-a intors serviciul de la primul gol. 3 - 0 pentru ,,U” Cluj. In ultimele secunde de joc (90”+3), Viitorul Constanta a inscris golul de onoare, prin Alin Carstocea care a prins un sut senzational din afara careului.
 
Dupa 6 luni fara victorie pe Cluj Arena, Universitatea Cluj a bifat un rezultat excelent si continua lupta de la retrogradare. 

Echipe de start:
Universitatea Cluj: Veselovsky -  Ciupe, Abrudan, Ninu, Tarnacop - Bucsa(capitan), Cristocea - Rilke,Borza, Calcan - Lemnaru. Pe parcurs au intrat Lungu, Balde si Takacs.
Viitorul Constanta: Buzbuchi - Nikolov, Mitrea, Larie, Tosca - Benzar, Daminuta - Thiago, Carstocea, Gavra - Nicolae Dica(capitan). Au mai intrat Axente, Baluta si Ionut Serban.
 
In urmatoarea etapa, ardelenii ar trebui sa intalneasca Steaua, dar meciul a fost amanat la solicitarea selectionerului, Victor Piturca.
Urmeaza 3 saptamani de pauza, dupa care 2 meciuri consecutive pe teren propriu cu  FC Brasov si Corona Brasov.

Foto: Dan Bodea