Victorie enormă şi o atmosferă fierbinte. "U" Cluj - Astra 1-0
Publicat in Martie 1, 2014
Cluj Arena a vibrat vineri seara. Câteva mii de suflete au suferit pentru Universitatea, iar "şepcile roşii" le-au făcut cadou o victorie superbă, 1-0 contra Astrei Giurgiu, a doua clasată din Liga I. Pentru că fotbalul ţine, de multe ori, cu cei puternici şi mai ales cu cei care cred în fiecare secundă în şansa lor, "studenţii" au reuşit să ia trei puncte într-un moment extrem de important al campionatului. Astra a început în ofensivă meciul, dar a dominat steril. Pe contră, "U" a dat lovitura. Kovacs l-a găsit superb pe Lemnaru, iar golgheterul nostru n-a ratat din centrul careului (9). 1-0 şi tribuna ticsită de fani era în delir. Giurgiuvenii îşi jucau o carte importantă în lupta pentru titlu, aşa că au luat cu asalt poarta lui Veselovsky. Portarul nostru a fost, însă, în zi mare şi a scos incredibil în faţa lui Yahaya la cea mai mare ocazie a primei reprize (32). După pauză, giurgiuvenii au ieşit şi mai decişi de la cabine, au forţat cu toate liniile, însă din nou apărarea noastră a fost la post. Iar când şi defensiva a fost bătută, Veselovksy a intervenit providenţial la şutul lui Wiliam de Amorim (52). 
Dominarea oaspeţilor s-a estompat odată cu trecerea timpului, iar Universitatea a reuşit să vină la cârma jocului. "Studenţii" au jucat extrem de inteligent, iar Machado şi Calcan au avut câteva execuţii de mare fineţe, ultimul fiind blocat în ultimul moment de Ben Yousef după un dribling elegant în faţa lui Labant.

"U" a încheiat jocul ca o mare echipă, ţinându-şi adversarul la respect în propriul careu, şi a obţinut o victorie enormă, extrem de importantă în lupta pentru salvarea de la retrogradare. "Băieţii au luptat extraordinar, îi felicit din inimă. La fel, îi îmbrăţişez şi pe toţi fanii noştri, care au cântat admirabil. Au fost pur şi simplu extraordinari", a spus antrenorul Mihai Teja, la finalul partidei.

În următoarea etapă, băieţii noştri vor merge la Chiajna, pentru partida cu cei de la Concordia. Meciul e sâmbătă, 8 martie, de la ora 16:00.

foto Silviu Cristea