“U” Cluj trece de Voința Sibiu, scor 3-1
Publicat in Mai 15, 2012
Universitatea Cluj s-a impus in fața celor de la Voința Sibiu, scor 3-1, în cadrul etapei a 33-a a Ligii 1. Pe un teren destul de greu, din cauza ploii care s-a abătut asupra orașului cu o oră înainte de meci, fotbaliștii pregătiți de Claudiu Niculescu au făcut un joc frumos și au bifat trei puncte importante înaintea rejucării meciului cu rivala CFR 1907.

Niculescu a început meciul în formula: Boșneag – Popa, Galamaz, Pele, Mendy – Păcurar, Boștină, Cristescu – Morar, Tony, Drăghici. Pe parcurs au mai intrat Cojocnean, Marinescu și Neag. În primele 30 de minute, jocul a fost unul destul de echilibrat. Morar a deschis scorul în minutul 31, învingându-l pe Miron din interiorul careului mic. A urmat o “bombă” a lui Tătar, de la aproximativ 30 de metri, însă fără emoții pentru Boșneag (min.42). În faza imediat următoare, Tony a scăpat singur pe plancul drept și a centrat perfect pentru Drăghici care, cu capul, a majorat scorul de pe tabelă. 2-0 pentru Universitatea Cluj la pauză.

După revenirea de la vestiare, ambii antrenori au făcut schimbări, lucru ce a fragmentat jocul. Minutul 68 a adus “dubla” lui Drăghici care, după ce a scăpat de jocul la ofsaid al oaspeților, a rămas singur cu portarul Miron și a îndeplinit o simplă formalitate. Era 3-0 pentru “studenți”, dar Păcurar&co nu au vrut să se oprească aici. Drăghici și Cojocnean au mai bifat două ratări, pentru ca minutul 90 să aducă golul de onoare al sibienilor. Burlacu a închis tabela la 3-1. În prelungiri, Voința Sibiu a rămas în zece oameni, fundașul Forika încasând al doilea cartonaș galben. Astfel, Universitatea Cluj obține trei puncte în penultimul meci pe care l-a disputat în fața propriilor suporteri, rezultat prin care îi îndeamnă pe fani să vină într-un număr cât mai mare la rejucarea derbiului cu CFR 1907, programată vineri, 18 mai, de la ora 21:30. 

Cu această victorie, Universitatea Cluj acumulează 47 de puncte și continuă să ocupe poziția a șaptea în clasamentul Ligii 1.