“U” Cluj - Șahtior. “Il Luce” face apel la public: “Vreau multă lume la stadion”
Publicat in Septembrie 6, 2014
Pregătirile pentru super-amicalul dintre echipa noastră și colosul Ucrainei, Șahtior Donețk, sunt pe ultima sută de metri.

Astăzi, după un deceniu și jumătate de pauză, oaspetele nostru a fost nimeni altul decât cel mai titrat antrenor pe care l-a dat fotbalul românesc, Mircea Lucescu. Ultima sa vizită la Cluj din postura de adversar al Universtității s-a consumat în vara anului 1999, atunci când Rapid București, campioana acelui sezon, se impunea pe vechiul stadion “Ion Moina” cu 4 la 1.

 

Noua arenă a Clujului, dar și Sala Polivalentă, l-au impresionat pe “Il Luce”, care a comparat stadionul din vecinătatea Parcului Central cu Donbass Arena din Donețsk. De asemenea, el a făcut un apel la fanii echipei noastre, pe care îi așteaptă ca mâine să umple tribunele. “Sunt uimit de ceea ce văd azi, aici! E un stadion de Champions League, asemănător cu Donbass Arena, dar acesta este mult mai funcțional. Clujul e un oraș important și se vede asta, cu stadionul, cu sala polivalentă. Aceasta este baza pe care se poate face performanță. Mi-aș dori să se întâmple la fel și în Timișoara sau Iași. Mă aștept să vină multă lume la meci. Sunt meciuri de pregătire, dar, în general, sunt cele mai spectaculoase. Fac astfel de meciuri pentru că toată lumea e motivată să joace împotriva noastră, toți vor să arate mai mult. Sper să fie un spectacol mâine seară. Cei de aici trebuie să investească mai mult în echipă și să faca performanță. “Șepcile roșii” au fost mereu o tradiție, au crescut jucători din propria pepinieră”, a declarat Lucescu.

 

El a fost completat de către administratorul special, Vlad Munteanu. “În primul rând îi mulțumesc domnului Lucescu pentru această oportunitate, de a juca împotriva celor de la Șahtior. Este o oportunitate pentru toată lumea, având în vedere că noi nu putem evolua, momentan, în cupele europene. Sperăm să vedem un meci neîncrâncenat, în care fotbaliștii să joace cu plăcere, iar lumea să vină în număr mare”, a reacționat oficialul echipei noastre.

 

“U” Cluj - Șahtior Donețk se joacă mâine, pe Cluj Arena, cu începere de la ora 17:30 și în direct la Dolce Sport.

 

 

FOTO: Mihai Medan (ZIUA de CLUJ)