“U” Cluj – Petrolul Ploiesti, 0-1, la debutul in noul sezon
Publicat in Iulie 21, 2013
FC Universitatea Cluj a inceput noua editie de campionat cu o infrangere, 0-1, cu Petrolul Ploiesti, pe Cluj Arena. “Sepcile rosii” au facut un meci bun, insa au gresit mult la finalizare. Singurul gol al meciului a fost marcat de tunisianul Younes Hamza.

“U” Cluj, pregatita de Ioan Viorel Ganea, a jucat in formula: Dolha – Ciupe, Ninu, Ratiu, Turcu – Bucsa, Popa, Tirnacop, Cristocea, Borza – Dedu. Pe parcurs au mai intrat Szilagyi, Odiaka si Sandulescu. De cealalta parte, oaspetii, antrenati de Cosmin Contra, au avut urmatorul “11”: Pecanha – Achim, Benga, Alves, Guilherme – Boudjemaa, Mustivar, Hoban, Grozav, Teixeira – Hamza. In prima parte a intalnirii, cele doua echipe si-au impartit ocaziile de gol, mai intai Grozav ratand de putin deschiderea scorului, urmat de Adrian Popa. Minutul 20 a adus prima schimbare la Universitatea Cluj, Ratiu accidentandu-se si fiind inlocuit cu “Sisi”. Meciul a continuat cu alte ocazii la poarta lui Pecanha, insa Bucsa si Borza n-au gasit plasa. Prima repriza s-a incheiat cu o noua ratare a lui Grozav.

Dupa revenirea de la vestiare, la “U” si-a facut debutul si Roy Odiaka, care a intrat in locul lui Dedu. Atacantul nu a adus un plus in atac, din pacate pentru formatia lui Ganea, acesta driblandu-si adversarii dar nereusind sa ajunga la finalizare in cateva randuri. Minutul 58 a adus deschiderea scorului, prin Hamza, care l-a invins pe Dolha cu un sut din interiorul careului. Urmatoarea faza importanta s-a incheiat cu un sut trimis in bara de Hamza (min. 65), pentru ca ultima parte a meciului sa se joace pe contre. Meciul s-a terminat cu o ocazie mare pentru Universitatea Cluj, Odiaka ratand din cativa metri (min.90). Asadar, “Sepcile rosii” incep sezonul 2013-2014 cu o infrangere, 0-1 cu Petrolul.

In etapa urmatoare, programata pe 27 iulie, “U” Cluj joaca in deplasare, cu Otelul Galati, meciul fiind programat la ora 19:00.

Foto: Daniel Rus