“U” Cluj – CFR 1907, 0-0
Publicat in Septembrie 15, 2013
FC Universitatea Cluj a facut un meci bun in fata rivalei din oras, formatia CFR 1907, in cadrul etapei a saptea a Ligii 1. “Sepcile rosii” au terminat la egalitate cu “feroviarii”, scor 0-0, desi elevii lui Ioan Viorel Ganea au dominat jocul in mare parte si au fost aproape sa scoata trei puncte. 

Cei doi tehnicieni, Ioan Viorel Ganea si Petre Grigoras, au inceput derbiul Clujului in formulele:

“U” Cluj: Veselovsky – Takacs, Szilagyi (c), Abrudan, Mendy – Bucsa, Tirnacop, Cristocea, Borza, Rilke – Dedu. Au mai jucat Lemnaru, Balde si Calcan.

CFR 1907: Felgueiras – Hora, Cadu (c), Piccolo, Camora – Deac, Obiora, Rui Pedro, Costea, Djokovic – Tade. Au mai jucat Batin, Ogbu si Voiculet.

Primele 15 minute ale intalnirii de pe Cluj Arena au fost dominate de jucatorii ceferisti, insa acestia nu au reusit sa se apropie amenintator de poarta lui Veselovsky. Totusi, prima mare ocazie a meciului le-a apartinut “sepcilor rosii”, Cristocea ratand din zece metri (min.23). Din acel moment, jocul s-a echilibrat, cele doua echipe pastrand balonul mai mult in linia mediana. Scorul primei reprize a fost 0-0.

Dupa revenirea de la vestiare, FC Universitatea Cluj, impinsa din spate de miile se suporteri prezenti pe Cluj Arena, a pus stapanire pe joc. Pressingul avansat, dar si efortul mare depus de gazde, au impins CFR-ul in propria jumatate, jucatorii lui Grigoras incepand sa faca tot mai multe greseli. Primul care a mutat a fost antrenorul oaspetilor, insa fara vreun efect pozitiv, “U” Cluj continuandu-si marsul spre poarta lui Felgueiras. Minutul 68 a adus faza care a oprit pentru un moment inimile suflarii alb-negre de pe Cluj Arena, Rilke trimitand balonul in bara laterala, dupa o faza superba a baietilor lui Ganea. La nici doua minute, Borza scapa singur cu goalkeeperul advers, dar trimite in Felgueiras irosind o noua ocazie imensa. Ultimul sfert de ora i-a gasit pe ceferisti aglomerati in propria jumatate, fiind incapabili sa opreasca “tavalugul” alb-negru. In prelungiri, crampele musculare si-au spus cuvantul, iar derbiul Clujului s-a incheiat nedecis, 0-0.

In etapa urmatoare, FC Universitatea Cluj va juca in deplasare, cu Gaz Metan Medias. Partida este programata vineri, 20 septembrie, de la ora 19:00.