Obligati sa castigam cu Dinamo! U” Cluj a pierdut la Targu-Jiu, scor 0-1
Publicat in Octombrie 21, 2011
Universitatea Cluj s-a deplasat la Targu-Jiu cu gandul la inca trei puncte importante pentru indeplinirea obiectivului propus la inceputul sezonului. Desi in fata le-a iesit Pandurii, una din surprizele campionatului, „Sepcile rosii” au mizat pe moralul ridicat oferit de ultimele trei victorii consecutive din campionat. Totusi, socotelile de acasa nu s-au potrivit cu cele din targ, iar „U” a pierdut la limita, 0-1, terminand meciul cu doi oameni in minus si avand un gol anulat.

Tehnicianul Ionut Badea a inceput meciul in formula: Popa – Achim, Szukala, Pele, Grecu – Marinescu, Menassel, Bazzi – Cojocnean, Tony, Cristea. In primele zece minute de joc, nici una dintre formatii nu a creat probleme, lupta dandu-se mai mult la mijlocul terenului. Primul sut la poarta a venit in minutul 13, cand fundasul Pandurilor, Marian Pleasca, l-a incercat pe Popa din interiorul careului. Au urmat apoi alte doua faze importante pentru gazde, Voiculet (min.19) si Vranjes (min.22), trecand si ei pe langa deschiderea scorului. Zece minute mai tarziu a venit cea mai importanta ocazie a meciului, semnata de Cojocnean, care a trimis in bara din aproximativ 10 metri. Pana la finalul primei reprize, Voiculet l-a mai pus o data la treaba pe Marius Popa, insa tabela a ramas neschimbata, 0-0. 

Dupa revenirea de la vestiare, gazdele s-au instalat in jumatatea „Sepcilor rosii”, Vranjes fiind cel mai periculos jucator al Pandurilor. Minutul 56 a adus faultul lui Szukala asupra lui Valentin Lemnaru, arbitrul acordand penalty pentru gazde. Vranjes a transformat fara probleme, Universitatea Cluj fiind condusa cu 1-0 din minutul 58. Pandurii au continuat sa atace, motiv  pentru care antrenorul lui „U” a efectuat toate schimbarile in urmatoarele minute. Au intrat Pacurar, Grozav si Machado, inlocuindu-i pe Menassel, Cristea si Tony. Jocul clujenilor s-a imbunatatit, Pele trecand putin pe langa egalare (min.68). Universitatea a si marcat (min.74), insa golul lui Szukala a fost anulat pe motiv de fault in atac. Meciul a devenit tot mai dur, arbitrul Coltescu acordand tot mai multe cartonase galbene. Mai mult, minutul 84 a adus eliminarea lui Bazzi, care a incasat al doilea cartonas galben in urma unei reactii nervoase. In ultimele minute, si Sebastian Achim a parasit terenul, dupa un fault in careu. Universitatea Cluj ramanand in nou jucatori. Penalty-ul a fost executat tot de Vranjes, insa Marius Popa a ghicit coltul (min.89). Scorul a ramas neschimbat pana la final, iar Universitatea Cluj pierde in deplasarea de la Targu-Jiu, scor 0-1.

In etapa urmatoare, programata sambata, 29 octombrie, la ora 21.30, pe Cluj Arena, „U” Cluj primeste vizita liderului Dinamo Bucuresti. Elevii lui Ionut Badea sunt obligati sa-si ia revansa pentru rezultatul cu Pandurii si sa obtina trei puncte in fata „cainilor”.