“U” Cluj a pierdut la Piatra-Neamt, scor 1-2
Publicat in Aprilie 27, 2013
FC Universitatea Cluj a intalnit in deplasare vecina de clasament, Ceahlaul, intr-un meci contand pentru etapa a 28-a din Liga 1. “Sepcile rosii” nu si-au revenit dupa esecul cu Gaz Metan, de pe teren propriu, si, desi au controlat in cateva randuri partida din Piatra-Neamt, au cedat cu 1-2. 

Tehnicianul Ioan Viorel Ganea a inceput meciul in formula Niculescu – Ciupe, Ninu, Ratiu, Nicola – Buleica, Muzac, Hidisan, Bucsa, Szekely – Tony. Pe parcursul jocului, in tabara universitara au mai intrat Borza, Apostu si Dedu. “U” Cluj a controlat inceputul de meci, insa fara a ameninta poarta gazdelor. Contrar cursului normal al jocului, cei care au deschis scorul au fost nemtenii, prin Achim, care l-a executat pe Niculescu dupa o pasa foarte buna primita de la Constantinescu (min.25). Clujenii au avut sansa egalarii, insa Tony nu a fost inspirat dupa o ratare a lui Ninu (min.44). Scorul pauzei a fost 1-0 pentru Ceahlaul Piatra-Neamt.

Pauza a adus prima schimbare la “U”, Borza inlocuindu-l pe Muzac. La nici doua minute de la reluarea jocului, gazdele isi dubleaza avantajul pe tabela de marcaj prin Constantinescu, cel care profita de o greseala in defensiva clujeana si-l invinge pe Niculescu, trimitand balonul plasat, la coltul lung (min.48). 2-0 pentru Ceahlaul, dupa mai putin de ora din joc. A urmat o perioada de aproximativ 15 minute in care “Sepcile rosii” au controlat meciul, rezultatul venind imediat si pe tabela. Nicola reduce din diferenta, fiind pe faza dupa o ratare a nigerianului Tony (min.64). Era 2-1 pentru gazde, cu mai putin de o jumatate de ora ramasa de disputat din acest meci. Ganea a trimis jucatori proaspeti pe teren, pe Apostu si Dedu, insa scorul a ramas neschimbat. Meciul s-a incheiat cu ratarea lui Tony, care a avut sansa egalarii (min.88), trimitand cu capul sub transversala. Miron, portarul nemtenilor, a fost insa pe faza si a respins balonul. Universitatea Cluj a pierdut astfel cu Ceahlaul Piatra-Neamt, scor 1-2, si bifeaza al doilea esec consecutiv din acest retur de campionat.
 
In etapa urmatoare, programata pe 4 mai 2013, de la ora 16:00, pe Cluj Arena, FC Universitatea Cluj primeste vizita celor de la FC Vaslui.