„U” Cluj a batut Sportul, scor 4-2
Publicat in Noiembrie 6, 2011
Fotbalistii pregatiti de tehnicianul Ionut Badea s-au impus azi in deplasarea de la Sportul Studentesc, scor 4-2, dupa un meci care s-a lasat cu o eliminare si doua penalti-uri. 

Universitatea Cluj a inceput meciul in formula: Popa – Ungurusan, Pele, Abrudan, Grecu – Marinescu, Pacurar, Bostina – Machado, Tony, Cristea. Primele minute ale intalnirii au fost destul de linistite, ambele formatii concentrandu-se mai mult pe un joc de constructie. Dupa ratarile lui Ferfelea (min.9) si Cristea (min.15), a venit eliminarea lui Chetan (min.19), dupa un fault dur la Machado. Sportul Studentesc a ramas in 10 oameni, dar, contrar cursului normal al jocului, gazdele au deschis scorul prin Maxim, din lovitura libera (min.21). Clujenii au inceput sa puna stapanire pe joc, iar in minutul 31 Grecu a obtinut un penalti, transformat fara probleme de Cristea. „U” Cluj s-a instalat in jumatatea adversa, fortandu-i pe adversari sa greseasca. Minutul 41 a adus o eroare in apararea Sportului, Marinescu a profitat, i-a pasat lui Tony, care, dupa un sprint l-a executat pe portarul advers. Astfel, la pauza, Universitatea Cluj conducea Sportul cu 2-1.

Dupa revenirea de la vestiare, „Sepcile rosii” s-au intrecut in ratari. Mai intai, Cristea a ratat din sase metri (min.48), apoi Tony a trecut pe langa gol (min.51). Nici Machado nu a reusit sa mareasca avantajul de pe tabela (min.67). Minutul 77 a adus o faza frumoasa reusita de Marinescu si Cristea, la capatul careia al doilea l-a invins din nou pe portarul advers. Era 3-1 pentru „U”, iar baietii lui Ionut Badea nu dadeau semne ca ar vrea sa se opreasca. Peste cinci minute a venit si golul de 4-1, reusit de Tony. In ultimele momente ale jocului, Sportul Studentesc a obtinut un penalty, transformat de Maxim, cel care a deschis tabela in prima repriza. Astfel, Universitatea Cluj s-a impus la Sportul Studentesc cu scorul de 4-2, bifand o victorie importanta in lupta pentru indeplinirea obiectivului propus.

In etapa urmatoare, „Sepcile rosii” joaca in deplasare, cu CFR Cluj, meciul fiind programat pe 19 noiembrie, de la ora 20.30.