Trei puncte vitale: Otelul Galati – “U” Cluj 0-2
Publicat in Mai 8, 2013
“Sepcile rosii” au obtinut o victorie foarte importanta pe terenul celor de la Otelul Galati, scor 2-0, in cadrul etapei a 30-a din Liga 1. “U” Cluj a inceput meciul in formula: Niculescu – Ciupe, Ratiu, Szilagyi, Nicola – Buleica, Popa, Muzac, Bucsa, Borza – Dedu. Pe parcurs au mai intrat Ninu, Tony si Apostu. De cealalta parte, tehnicianul gazdelor, Petre Grigoras, a trimis in teren urmatorul “11”: Grahovac – Cojoc, Benga, Sarghi, Ljubinkovici – Neagu, Costin, Filip – Iorga, Astafei, Stromajer. 

Primul sfert de ora din meci a fost destul de echilibrat, singurul sut periculos apartinandu-i lui Buleica (min.15). “Otelarii” s-au remarcat doar prin intrari dure, Costin si Benga incasand cate un cartonas galben. Minutul 23 a adus deschiderea scorului. Universitatea Cluj a trecut in avantaj, scor 1-0, dupa un sut superb al lui Borza din lovitura libera. Au mai urmat doua atacuri periculoase la fiecare poarta, insa Gravohac si Niculescu si-au facut datoria, pastrand neschimbat scorul de pe tabela. Finalul primei reprize le-a apartinut elevilor lui Ioan Viorel Ganea, acestia trecand de putin pe langa golul de 2-0, Dedu ratand din pozitie perfecta dupa o pasa primita de la Borza. Scorul pauzei a fost 1-0 pentru “U” Cluj.

Revenirea de la vestiare a adus schimbari in ambele formatii, jucatorii echipei gazda fiind mult mai incisivi in atac. Totusi, minutul 59 a consemnat eliminarea lui Sergiu Costin, care a incasat al doilea cartonas galben. Chiar si cu un om in minus, “otelarii” au dominat jocul la mijlocul terenului, in timp ce clujenii au preferat sa joace pe contraatac. Rezervele Ninu, Tony si Apostu au animat jocul “universitarilor”, dar Otelul a fost echipa cu ocaziile importante, Neagu, Vancea si Astafei trecand putin pe langa egalare. Ultimele minute ale intalnirii au gasit Universitatea Cluj in atac, Tony dandu-le multe batai de cap fundasilor adversi. In prelungiri, rezerva Apostu a dublat avantajul clujenilor si a inchis tabela cu un sut de la aproximativ 12 metri. Asadar, “U” Cluj s-a impus la Galati cu scorul de 2-0 si bifeaza inca trei puncte vitale.

In etapa urmatoare, programata luni, 13 mai, de la ora 19:00, FC Universitatea Cluj primeste vizita celor de la CSMS Iasi.