Teren sintetic, victorie naturală: Concordia – „U” Cluj 0-2
Publicat in August 12, 2014

Pe gazonul sintetic din Chiajna, golurile lui Nuno Viveiros şi Raul Costin au adus primul succes al echipei noastre din acest sezon al Ligii I.

După două meciuri bune, dar cu doar un singur punct în „catalog”, „studenţii” se deplasau la Chiajna să înfrunte Concordia energicului Marius Şumudică. Iar pentru prima dată în istorie, Universitatea a fost nevoită să dispute un meci oficial pe gazon sintetic. Lucrurile au început bine, cu Justin Mengolo scăpând de marcajul fundaşilor adverşi, însă cu un şut care a trecut puţin pe lângă poartă.

 

„Biciuiţi” de pe margine de Şumudică, ilfovenii au ieşit la joc, iar Alexandru Stan a ţintit transversala porţii lui Niculescu, printr-un şut plasat, de la 20 de metri. Câteva minute mai devreme, Maftei marcase, însă golul a fost corect anulat pentru un fault asupra portarului nostru, busculat în careul de şase metri. Universitatea a ieşit periculos la joc, pe final de repriză, dar şutul lui Viveiros nu i-a pus probleme lui Matache.

 

Universitatea a arătat mult mai revigorată după pauză, iar clujenii au pus stăpânire pe joc. Inevitabilul s-a produs în minutul 64, când centrarea lui Karim Boutadjine a fost reluată în bară de Nuno Viveiros. Mingea i-a revenit portughezului, care a înscris în poarta goală! Primul gol în tricoul Universităţii al lui Viveiros i-a blocat pe ilfoveni care au scăzut complet ritmul. Cu cinci minute înainte de final, Petar Jovanovic l-a găsit pe Raul Costin în careul, iar mijlocaşul a şutat puternic, pe lângă Matache, trecându-şi şi el în cont prima reuşită în tricoul Universităţii.

 

În etapa viitoare, formaţia noastră va primi vizita celor de la FC Braşov. Meciul e luni, de la ora 18:30, pe Cluj Arena.

 

Iată şi echipa folosită de antrenorul Mihai Teja: Niculescu – Ciupe, Ninu, Neag, Muşat – Costin, Bucşa – Boutadjine (65, Târnăcop), Kovacs (46, Stojanovic), Viveiros (68, Jovanovic) – Mengolo.

foto Silviu CRISTEA