Suntem în finală! "U" Cluj - CFR 1907 4-2 (după penalty-uri)
Publicat in Aprilie 2, 2015
În urmă cu 50 de ani, Remus Câmpeanu, Traian Georgescu sau Zoli Ivansuc jucau finala Cupei României. Acum e rândul nostru! Într-o seară friguroasă de aprilie, peste 10.000 de suflete au vibrat în fiecare moment alături de "studenţi" pentru o calificare istorică în finală. Derby-ul Clujului a avut nevoie de 210 minute şi lovituri de la 11 metri pentru a-şi decide calificata în finala Cupei. Iar aceea a fost Universitatea!

Un meci tensionat, în care nici una dintre cele două echipe nu a vrut să rişte, a fost condimentat cu puţine faze de poartă. La cele mai importante dintre ele, Gravenberch, iar apoi Mengolo, nu au găsit poarta. Dincolo, Păun ne-a dat emoţii, cu un şut din centrul careului, care a ocolit, şi el, cadrul buturilor lui Veselovksy.

Aşa s-a ajuns la 11 metri, acolo unde Robert a fost erou, apărând două lovituri. Ciupe, Lungu, Castillion şi, în final, Vasilică Cristocea, au transformat cu o precizie aproape de perfecţiune, iar visul finalei a devenit realitate!

Iată echipa trimisă în teren de Adrian Falub: Veselovsky - Ciupe, Neag, Skvorc, Bambara - Lungu, Kovacs (71, Cristocea) - Gravenberch, Ceppelini, Morar (91, Mengolo) - Lemnaru (65, Castillion).

foto Vlad Gherman