Si-au luat revansa
Publicat in Aprilie 19, 2011
Revansa  “Studentii” au invins la scor de neprezentare  pe Universitatea Craiova, luandu-si revansa dupa infrangerea din tur.

Omul momentului , Cojocnean, a reusit dubla si debutantul Morar a marcat un gol de care isi va aminti toata cariera.“U” Cluj a controlat partida inca din debut  printr-un joc elaborat de pase. Niculescu a avut prima mare ocazie, tragand din lovitura libera putin pe langa poarta (’18). A venit randul lui Machado sa creeze panica in tabara olteana. Brazilianul a scapat spre poarta, a patruns in careu si a fost faultat de Zoro. Penalti indiscutabil si sansa mare de gol. Niculescu a sutat in stanga lui Silviu Lung jr. , dar goalkeeper-ul l-a ghicit (’22).

Oaspetii si-au adus aminte ca sunt cu un picior in liga a II-a si au replicat, dar Subotic (29) si Dorel Stoica (’31) au luat barele la tinta.  Suprematia din teren a Universitatii a fost pusa astfel la grea incercare, insa Cojocnean nu a fost de acord cu acest lucru. Dananae a deviat cu capul aiurea o minge in propriul careu si mijlocasul Universitatii a sutat fara sansa pentru Lung (’39).  S-a facut 2-0 chiar inainte de intrarea la cabine. Cristea a inventat o pasa de geniu care a depasit intreaga defensiva craioveana si Cojocnean a pus latul perfect.

La reluare, “U” a schimbat registrul, preferand sa tina si mai mult de minge. Pe alocuri i-a cedat deliberat posesia Craiovei, dar s-a aparat fara greseala.  Cristea putea face 3-0 dar a tras putin pe langa, din unghi. (’73). In finalul jocului, Ionut Badea l-a introdus in teren pe juniorul de 17 ani Vlad Morar, iar acesta i-a rasplatit increderea. A marcat in prelungiri , dupa o combinatie cu Vasile Gheorghe si Delgado.  O reusita de care isi va aduce aminte mereu.


CASETA MECIULUI
“U” CLUJ – UNIV. CRAIOVA 3-0
Au marcat: Cojocnean (’39, ’44) , Morar (’90+1)

“U” CLUJ: Popa – Buhus, Abrudan, Pele, Bazzi – Cojocnean (Delgado, ’77), Nasser, Bostina, Cristea (Morar, ’90) – Machado, Niculescu (Gheorghe, ’73). Antrenor: Ionut Badea

UNIV. CRAIOVA:  Lung – Dananae, Gugu, Zoro, Lopes – Nicolae (Buleica, ’46), Stoica, Prepelita, Firtulescu (Surugiu, ’46) – F. Costea, Subotic (Roman, ’71). Antrenor: Laurentiu Reghecampf

Cartonase galbene:  Niculescu (’45), Cojocnean (’51) / Lopes (’34)Arbitru: Adrian Comanescu (Ramnicu Valcea)
Asistenti: Gabriel Barjac (Zalau), Petru Gaspar (Timisoara)
Stadion: “Gaz Metan”
Spectatori: 1500