Revenirea "studenţilor": "U" - FC Viitorul 2-2
Publicat in Octombrie 26, 2014
La pauză, echipa lui Gheorghe Hagi conducea cu 2-0 şi părea să aibă meciul în mână. Ai noştri au reuşit 45 de minute excelente şi au reuşit egalarea, fiind la un pas să ia toate punctele. Spectacol pe Cluj Arena. "U" şi Viitorul au oferit unul dintre cele mai frumoase meciuri din acest sezon al Ligii I. Venită după două victorii consecutive, trupa lui Hagi a arătat un fotbal extrem de curajos, iar Mitriţă a deschis scorul cu un şut superb, din marginea careului, care s-a oprit sub bara porţii lui Veselovsky (21). "Studenţii" n-au reuşit să găsească vreo breşă în apărarea adversă, iar când au făcut-o, Mengolo n-a ajuns la mingea trimisă de Gravenberch. Repriza s-a încheiat cum nu se putea mai rău pentru noi. Neag a faultat în careu, iar Bogdan Mitrea a transformat cu siguranţă (43).

George Ogăraru a riscat tot pentru repriza secundă, schimbând sistemul de joc într-unul extrem de ofensiv, cu doar trei fundaşi şi cinci mijlocaşi în susţinerea celor două vârfuri. După ocaziile lui Lemnaru şi Bucşa, dar şi contrele extrem de periculoase ale Viitorului, a venit super-execuţia lui Pablo Ceppelini. Uruguayanul a trimis în vinclu, din cădere, de la marginea careului de 16 metri, aducând echipa noastră în joc (65). Patru minute mai târziu a venit şi egalarea. Gravenberch le-a luat faţa fundaşilor adverşi, a rămas singur cu Buzbuchi, şi a trimis cu "sete", sub bară. Până la final cele două echipe au încercat să se surprindă reciproc, însă fără efect. Ultima ratare a meciului i-a aparţinut luI Ceppelini, care a trimis peste poartă, din marginea careului, în ultimul minut de joc.

Pentru "studenţi" urmează deplasarea din Cupa României, de la Braşov. Meciul din "optimile" competiţiei e programat miercuri, de la ora 20:30, şi va fi transmis în direct de Digisport.

Aseară, Universitatea a evoluat în următoarea formulă: Veselovksy - Ciupe, Skvorc, Neag (46, Ceppelini), Muşat  - Bucşa - Mengolo (46, Lemnaru), Lungu, Cristocea (67, Kovacs), Viveiros - Gravenberch.

foto Silviu Cristea