Revenire spectaculoasa la Bistrita
Publicat in Aprilie 6, 2011
“U” a inceput apatic partida cu Gloria dar a terminat-o in aplauzele tribunelor. Cristea de doua ori, Pele si Tony au inscris in poarta lui Albut, aducand Universitatii un succes de zile mari.

Cu gandul la victoria lui Dinamo, “studentii” au intrat relaxati in prima repriza de la Bistrita. Gazdele au profitat de letargia din tabara Universitatii si au fost aproape sa deschida scorul in primele minute, dupa ocaziile lui Keita si Marginean.  Abrudan a lovit bara, cu o lovitura de cap, dar Bistrita a deschis scorul. Nemarcat in careu, Cafasso l-a invins pe Bosneag  (’19). Situatia s-a inrautatit si mai mult dupa ce Delgado a fost trimis la cabine , incasand doua cartonase galbene in cinci minute . 

Cristea a dat semnalul trezirii in debutul reprizei a doua, aducand egalarea cu un sut din interiorul  careului (’52). Pele a facut 2-1 cu o lovitura de cap sub bara lui Albut , dupa un corner. Bistrita a replicat imediat si a restabilit egalitatea prin acelasi Cafasso, care a inscris cu un sut de la 20 de metri, dar Cristea a iesit din nou la rampa. A luat mingea la 30 de metri de poarta adversa, a driblat doi bistriteni si l-a invins pe Albut, de la marginea careului (’74). 

Gloria a fortat egalarea, a presat, dar “U” a avut nervii tari. Pe final, Tony a dat lovitura de gratie si a trimis mingea  in vinclul portii lui Albut (’90).  

CASETA MECIULUI
GLORIA – “U” CLUJ 2-4
Au marcat: Cafasso (’19, ’69) / Cristea (’52, 74), Pele (’58), Tony (’90)

GLORIA: Albut – Saceanu, Corallo, Szukala, Cafasso – Marginean (Nalati ’67), Anton – Keita, (D’Agostino ’63), Bajenaru (Iordache ’50),  Petre  - Cavalli.
Antrenor: Nicolae Manea

“U” CLUJ: Bosneag – Ungurusan, Abrudan, Pele, Bazzi  - Delgado, Nasser, Bostina (Balde ’80), Cristea – Niculescu (Cojocnean ’36), Machado (Tony ’71).
Antrenor: Ionut Badea

Cartonase galbene: Bajenaru (‘9), Corallo (’61) / Delgado (’24, ’29), Abrudan (’85)
Cartonase rosii: Delgado (’29)
Arbitru: Marius Avram (Bucuresti)
Asistenti: Aurel Onita (Constanta), Nicolae Meghesan (Tarnaveni)
Stadion: “Gloria”
Spectatori: 4000