Respectăm "tricolorele", dar "U" primează
Publicat in Martie 18, 2015

Universitatea Cluj doreşte să clarifice informaţiile neadevărate apărute, astăzi, în presă privind prezenţa echipei naţionale de handbal feminin pe Cluj Arena, precum şi iniţiativa ca două handbaliste să dea lovitura de început a meciului.

Dorim să precizăm, din capul locului, că nu a existat nicio comunicare oficială între FC Universitatea Cluj şi Federaţia Română de Handbal (FRH) până marţi, cu câteva ore înainte de începerea partidei. Atunci, am aflat, prin intermediul unui comunicat de presă, că două handbaliste „tricolore”, Paula Ungureanu şi Valentina Ardean-Elisei, vor da lovitura de începere a partidei cu FC Botoşani, lucru despre care noi nu am fost niciodată înştiinţaţi în prealabil nici de către FRH, şi nici de către organizatorul competiţiei, Liga Profesionistă de Fotbal.

 

FRH a luat legătura cu clubul nostru prin intermediari, pentru a se interesa dacă handbalista Cristina Neagu ar putea da lovitura de începere şi dacă handbalistele pot asista la partida de marţi. Ne onorează dorinţa „tricolorelor” de a asista la un meci al Universităţii pe Cluj Arena, iar în acest sens, am pregătit locurile de la etajul III, zona VIP, pentru ele. În ceea ce priveşte momentul festiv dinaintea meciului, am luat decizia să nu îl organizăm aşa cum ne ceruse FRH, dată fiind atmosfera extrem de tensionată din jurul partidei şi importanţa jocului ce urma să înceapă. A fost o decizie obiectivă, pe care ne-am asumat-o. Universitatea Cluj este una dintre puţinele echipe din Liga I care, în ultimul an, a fost promotorul unor momente similare înaintea şi la pauza partidelor oficiale. De această dată, însă, am considerat că acţiunea nu este oportună.

 

Considerăm că această situaţie putea fi foarte uşor evitată printr-un gest cât se poate de simplu: o comunicare directă între conducerile celor două entităţi implicate, FC Universitatea, respectiv FRH. Respectăm prima reprezentativă de handbal feminin, jucătoarele, antrenorii şi conducerea Federaţiei. Apreciem performaneţele „tricolorelor” şi prezenţa lor la „Trofeul Carpaţi”, dar cerem în schimb înţelegere şi respect pentru munca depusă de oamenii care încearcă să salvează clubul de retrogradare, ceea ce este prioritar pentru noi în acest moment.