Puncte pierdute: "U" Cluj - Dinamo 2-3
Publicat in August 5, 2014
Universitatea Cluj a pierdut partida cu Dinamo, prima pe Cluj Arena din acest sezon, cu scorul de 2-3, după ce a jucat mai bine de 85 de minute în zece oameni. Două echipe care au eliminat din start clasica perioadă de tatonare şi s-au năpustit în atac. Aşa s-a născut cel mai frumos meci din acest campionat. Ai noştri, cu o construcţie modernă, au avansat spre buturile lui Samuilă, şi au presat în continuu. O contră a lui Dinamo a schimbat, însă, soarta meciului. Valentin Lazăr l-a lăsat pe Matei singur cu Veselovsky, iar portarul nostru l-a agăţat în careu. Cristi Balaj a arătat punctul cu var şi cartonaşul roşu portarului slovac. Lorant Kovacs i-a lăsat locul lui Leonidas Panagopoulos, însă grecul n-a reuşit să apere penalty-ul.

"Studenţii" începeau, practic, de la 0-1, însă au jucat la fel de ofensiv şi spectaculos. Târnăcop şi Boutadjine au tras puternic spre poartă, dar n-au reuşit să cadreze şuturile, într-un preambul la golul egalării. În minutul 30, Muşat i-a aşezat mingea pe cap lui Ninu, iar fundaşul central a catapultat-o sub bară. Bucuria noastră n-a durat prea mult, deoarece Vali Lazăr şi-a readus din nou echipa în avantaj. La scurt timp, Bilinski a punctat şi el pentru un nemeritat 1-3 la pauză.

Ai noştri n-au disperat, s-au adunat, iar după pauză au pus din nou stăpânire pe joc. Cu opt minute înaintea finalului, Karim Boutadjine a reuşit să reducă din diferenţă, cu o lovitură de cap. Până atunci, Muşat a solicitat în două rânduri lovitură de la 11 metri, dar Balaj a fost de neînduplecat.

S-a terminat 3-2 pentru Dinamo, iar pentru ai noştri urmează deplasarea din judeţul Ilfov, contra Concordiei Chiajna.

Iată echipa folosită de Mihai Teja: Veselovsky - Jovanovic, Neag, Ninu, Muşat - Lungu (46, Bucşa), Costin - Boutadjine, Kovacs (6, Panagopoulos), Târnăcop - Jula (73, Mengolo).

foto Silviu Cristea