Punct de pornire: ASA Târgu-Mureş - "U" Cluj 0-0
Publicat in Iulie 28, 2014
Universitatea a obţinut un punct la debutul noului sezon din Liga I, după un meci în care a ratat câteva ocazii imense. "Studenţii" şi-au început aventura în noul sezon al Ligii I la Târgu-Mureş, contra unei echipe care a transferat masiv în această vară, aducând jucători obişnuiţi mai degrabă cu lupta la titlu şi cupe europene. Pe teren, Universitatea, a fost, echipa matură şi inteligentă în joc. După un început mai avântat al gazdelor, care n-au pus cu adevărat în pericol buturile lui Veselovsky, "studenţii" au ieşit la atac. Boutadjine, în două rânduri, a semnat cele mai importante ocazii de gol ale noastre, dar Stăncioiu a fost de fiecare dată la post. Szekely Janos a închis repriza cu un şut de la marginea careului, puţin peste poartă.

De la cabine, mureşenii au ieşit direct în careul lui Veselovsky, iar Goga ne-a dat emoţii cu o "foarfecă" ce a trecut pe lângă poartă. Era minutul 48 şi ultima fază importantă a gazdelor pentru o bună perioadă de vreme. De acolo s-a pus în mişcare maşinăria Universităţii. Cu o construcţie modernă a jocului, ce începea de la fundaşii centrali, echipa noastră a dominat autoritar partida. Kovacs, lansat excelent, l-a driblat şi pe Stăncioiu, dar n-a mai apucat să trimită spre poartă. Apoi, Sauvadet a devenit pericolul numărul unu. Mai întâi, francezul a rămas singur, la 16 metri, dar n-a reuşit să-şi potrivească paşii, iar Stăncioiu a reuţinut şutul. Apoi, cu 9 minute înainte de final, tot Sauvadet a avut o acţiune în bandă, a intrat în careu, dar a tras în plasa laterală. O pasă în centru era sinonimă cu golul!

Mureşenii n-au vrut să rămână datori, iar N'Doye a trimis puternic, cu capul, dar mingea l-a lovit pe Zicu. S-a terminat egal, fără goluri, iar formaţia noastră a obţinut primul punct, după un joc îmbucurător. Luni, de la ora 21:00, la Cluj vine Dinamo. Ne vedem în tribune!

Iată formaţia folosită de antrenorul Mihai Teja: Veselovksy - Jovanovic, Neag, Ninu, Muşat - Bucşa (C), Costin - Boutadjine, Kovacs (75, Stojanovic), Nuno Viveiros (62, Sauvadet) - Jula (82, Mengolo).

foto Silviu Cristea