Pedepsiţi în ultima secundă: Rapid – „U” Cluj 2-1
Publicat in Septembrie 15, 2014

Florin Călin a adus victoria Rapidului în partida cu Universitatea, disputată duminică seara, în „Giuleşti”, cu un gol marcat la ultima fază a meciului.

Cuplul George Ogăraru – Alfons Groenendijk a debutat duminică seara pe banca Universităţii, într-unul din meciurile de tradiţie ale Ligii I, contra Rapidului. „U” a arătat ca o echipă bine aşezată în teren şi a avut un gol corect anulat chiar în minutul 7, la o lovitură de cap a lui Neag. Gazdele, aflate într-o situaţie extrem de dificilă după primele şase etape ale campionautlui, au atacat furibund şi au reuşit, până la urmă să deschidă scorul. Laurenţiu Buş, fostul nostru jucător, a marcat cu un şut în diagonală, din interiorul careului de 16 metri, fără speranţe pentru Veselovsky (38). Cu câteva minute înainte, debutanul Danzell Gravenberch a speculat bine o pasă greşită a lui Savin către portar, însă n-a reuşit să întoarcă mingea către Stojanovic, aflat în poziţie de finalizare.

 

După pauză jocul s-a echilibrat, iar echipa noastră a căpătat mai multă consistenţă. Nuno Viveiros (60) a avut o cursă în banda stângă, a pătruns în careu, unde a fost agăţat de Savin, iar centralul Ovidiu Haţegan a indicat penalty. Muşat a transformat cu siguranţă şi a adus egalitatea. „Studenţii” noştri au controlat minutele ce au urmat, iar Paulinho Martins, la debutul său în tricoul alb-negru, putea duce echipa în avantaj. Brazilianul, deschis excelent de Gravenberch, a scăpat singur cu Bornescu, însă şutul său s-a dus puţin pe lângă bară. Când cele două echipe se pregăteau de final, Florin Călin a prins un şut năprasnic, de la 16 metri, care s-a oprit sub bara porţii lui Veselovksy.

 

Iată echipa folosită de George Ogăraru, la  debutul său pe banca Universităţii Cluj: Veselovksy – Jovanovic, Ninu, Neag, Muşat – Cristocea (88, Costin), Bucşa – Mengolo (36, Boutadjine), Stojanovic (80, Paulinho) – Gravenberch.

 

În etapa viitoare, echipa noastră va juca pe teren propriu împotriva CSU Craiova. Meciul e luni, 22 septembrie, de la ora 21:00.

 

Foto lpf.ro