Meci de infarct: Universitatea Cluj – Gaz Metan Medias 3-4
Publicat in Aprilie 19, 2013
FC Universitatea Cluj a avut un meci greu, pe teren propriu, cu Gaz Metan Medias, in cadrul etapei a 27-a a Ligii 1. Dupa un festival de goluri, faulturi dure, multe cartonase galbene, un penalti si o eliminare, “Sepcile rosii” au cedat cu 3-4 in fata elevilor lui Gheorghe Multescu.

Tehnicianul Universitatii Cluj, Ioan Viorel Ganea, a inceput meciul in formula: Bosneag – Ciupe, Popa, Ratiu, Turcu – Bucsa, Apostu, Hidisan, Buleica, Borza – Dedu, insa primele 45 de minute nu au fost prea bune pentru gazde. Gaz Metan Medias a fost echipa care a dominat jocul, dar nici “centralul” George Radulescu nu s-a lasat mai prejos, fragmentand meciul in dese randuri. Dupa o serie de faze periculoase la poarta lui Bosneag, Gaz Metan a deschis scorul prin Dan Roman (min. 25) dupa un contraatac rapid. Zece minute mai tarziu (min. 35), Hidisan a restabilit egalitatea cu un sut superb de la aproximativ 20 de metri. “Sepcile rosii” n-au apucat sa se bucure, pentru ca minutul 39 a adus golul lui Bawab, care l-a invins cu noroc pe Bosneag, ultimul scapand balonul in plasa. Finalul de repriza a adus accidentarea portarului Universitatii Cluj, fractura de pomete, si intrarea pe teren a goalkeeperului George Niculescu. Scorul pauzei a fost 2-1 pentru Gaz Metan.

Revenirea de la vestiare i-a gasit pe clujeni mai hotarati in joc, in echipa gazda intrand Tony si Szekely. Chiar si asa, tot oaspetii au gasit plasa portii, Ciprian Petre executandu-l pe portarul Niculescu cu un sut de la 25 de metri (min. 66). Un minut mai tarziu, la atacul “Sepcilor rosii”, Tony a fost faultat in careu de Markovic si tot nigerianul l-a invins pe Plesca de la punctul cu var (min. 68). Era 3-2 pentru Gazul si baietii lui Ganea au devenit tot mai insistenti in atac. Norocosi, oaspetii au restabilit imediat diferenta de doua goluri, Gheorghe Costin trimitand balonul in plasa clujenilor, dupa o deviere (min. 69). In mai putin de zece minute, Apostu a facut 3-4 (min. 78), radicand cei 4.000-5.000 de fani in picioare. Finalul de meci a fost foarte tensionat, playmakerul oaspetilor, Eric de Oliveira, primind cartonasul rosu dupa o serie de proteste la adresa arbitrilor. Chiar si asa, Universitatea Cluj n-a reusit sa mai egaleze si incheie seria de meciuri fara infrangere. Scor final 4-3 pentru Gaz Metan Medias.  

In etapa urmatoare, programata vineri, 26 aprilie, de la ora 19:00, FC Universitatea Cluj joaca in deplasare, cu Ceahlaul Piatra-Neamt.