Marș studențesc: „U” – Chindia Târgovişte 2-1
Publicat in Noiembrie 14, 2015

Universitatea a oferit o reprezentaţie superbă şi a obţinut a cincea victorie consecutivă, după 2-1 cu Chindia Târgovişte.

Echipa antrenată de Mihai Teja merge „ceas” în campionat. „Studenţii” au ajuns la cinci victorii consecutive şi şase partide fără înfrângere, iar azi, contra Chindiei exprimarea din teren a fost oglinda statisticii. Cu o echipă extrem de solidă în faţă, ai noştri au început mai timorat, iar în minutul 24, după câteva atacuri consistente, oaspeţii au avut şansa deschiderii scorului. Voinea a obţinut un penalty, după un duel cu Crişan, iar Anton l-a executat bine, însă nu destul de precis pentru a-l învinge pe Niczuly! Căpitanul ţinea Universitatea în viaţă.

 

„Studenţii” au trecut la conducerea jocului, recuperând exact la mijlocul terenului şi atacând inteligent. La unul dintre aceste atacuri, Greu l-a găsit excelent pe Ursu în careu, acesta şi-a driblat cu uşurinţă adversarul şi l-a învins pe Meilă (31). Din păcate, bucuria a durat doar patru minute. Cherchez a egalat cu un şut lângă bară, după ce tot el recuperase o minge în apropierea careului.

 

Deşi ai noştri au dominat atât finalul de repriză, cât şi începutul părţii secunde, Chindia putea da lovitura în minutul 52, însă dâmboviţenii s-au lovit de excelentul Niczuly. Portarul nostru a salvat, în două rânduri, în faţa lui Popa şi Anton, pentru ca apoi Crişan să scoată de pe linia porţii ultima reluare.

 

De aici a început dominarea aproape totală a Universităţii. Clujenii au recuperat în permanenţă, graţie unei aşezări destul de avansate, iar ocaziile au curs una după alta. Greu a trimis în plasa laterală, Cândea a ratat, după un corner, iar golul lui Boboc a fost anulat pentru un presupus fault la portar.

 

Inevitabilul s-a produs cu 14 minute înainte de final. „Studenţii” au ieşit excelent pe contra-atac, Ursu l-a găsit pe Tarcea în careu, iar mijlocaşul a finalizat cu o lovitură de cap perfect plasată. Schieb putea majora avantajul, dar Meilă a scos de sub bară, la ultima fază importantă a partidei.

 

„U” ajunge la 22 de puncte, şi se află la doar o lungime de adversara de sâmbătă, Chindia, prima echipă care merge în play-off. În etapa următoare, programată sâmbătă, elevii lui Mihai Teja vor juca, în deplasare, cu UTA Bătrâna Doamnă, într-unul din derby-urile de tradiţie ale României.

 

Iată echipa aliniată azi, de Mihai Teja: Niczuly - Butean, Fl. Cordoş, R. Crişan, Hîmpea - Cîndea, Boboc (78, C. Popescu) – Greu (88. P. Popescu), Tarcea, Oct. Ursu (86, N. Janos) - Schieb



Foto: Arman Noemi