La câţiva milimetri de victorie: Astra Giurgiu - "U" Cluj 1-1
Publicat in Noiembrie 24, 2014
Universitatea Cluj vine cu un punct de la Giurgiu, după un meci terminat la egalitate, 1-1, şi în care echipa noastră a ratat un penalty, mingea trimisă de Nicolae Muşat lovind bara. Astra şi "U" Cluj au fost protagonistele unuia dintre cele mai frumoase meciuri din acest sezon. "Şepcile roşii" au început excelent meciul de la graniţa cu Bulgaria şi, după o ratare a lui Budescu, au pus stăpânire pe teren. Ai noştri au jucat foarte agresiv, au rămas mereu în pressing, recuperând pe bandă rulantă în jumătatea adversă. Justin Mengolo a făcut o cursă impetoasă în bandă, i-a pasat lui Vali Lemnaru în şase metri, însă căpitanul a tras în portar. La mijlocul reprizei a venit şi cea mai mare ocazie a noastră. După o acţiune iniţiată de acelaşi Mengolo, Stojanovic l-a deschis pe Gravenberch, la marginea careului de 16 metri, iar olandezul a catapultat mingea direct în "transversala" porţii lui Silviu Lung. 

După o primă repriză în care au contat prea puţin, gazdele au revenit mult mai agresive de la cabine. La prima ocazie mai periculoasă, Astra a reuşit să deschidă scorup prin Bukari, care a trimis în plasă o minge respinsă în lateral, de Panagopoulos. "Studenţii" n-au resimţit şocul şi au revenit în ofensivă. După o ratare mare a lui Cristocea, scăpat singur cu Lung, "decarul" nostru a reuşit să obţină un penalty, după un duel cu portarul Astrei. Lemnaru a confiscat mingea şi a trimis la semi-înălţime, pentru primul său gol în această ediţie a Ligii I. Elevii lui Ogăraru au continuat să atace, simţind momentul bun, iar Mengolo a fost faultat clar în careu de Pliatsikas. De data asta Muşat a executat, însă cu ghinion: mingea plasată în dreapta lui Lung a lovit bara, iar apoi a revenit în teren!

Gazdele au rămas în inferioritate numerică, după eliminarile lui De Amorim şi Florescu, dar puteau da lovitura pe contra-atac. Bara s-a opus şuturilor lui Bukari şi Alibec, iar meciul s-a terminat la egalitate, 1-1. Iată echipa folosită de George Ogăraru şi Alfons Groenendijk: Panagopoulos - Ciupe, Ninu, Skvorc, Muşat - Costin - Mengolo, Stojanovic (87, Morar), Cristocea, Gravenberch (44, Ceppelini) - Lemnaru. 

Sâmbătă, 29 noiembrie, băieţii noştri joacă ultimul meci pe teren propriu din acest sezon al Ligii I, contra Oţelului Galaţi. Ne vedem în tribune!