Ionut Badea, inaintea confruntarii cu Vointa: „Va fi un meci de lupta”
Publicat in Decembrie 1, 2011
Universitatea Cluj intalneste sambata, de la ora 13.00, in deplasare, formatia Vointa Sibiu. Meciul din cadrul etapei a 16-a a Ligii 1 este considerat de „Sepcile rosii” drept unul foarte important.

Ionut Badea:
„Ne asteapta o partida extrem de importanta, daca privim momentul in care ne aflam. O partida pe care va trebui s-o jucam ca si cum de ea ar depinde viitorul nostru, contra unei echipe foarte bine organizate in faza defensiva, cum putine se vad in Liga 1, iar pentru asta merita tot respectul Alexandru Pelici si Sandu Tabarca. Se intalnesc doua echipe care au suferit in ultima perioada din cauza anumitor erori de arbitraj, de aceea speram intr-un arbitraj corect si nu compensatoriu in ceea ce priveste ambele formatii. Intalnim o echipa cu un sistem cu cinci fundasi, cu variante pentru 5-4-1 pe faza defensiva si 3-4-3 pe faza ofensiva. Orice sistem de joc are puncte forte si puncte slabe, important e sa le cunosti, sa le tratezi ca atare si sa reusesti sa le pui in avantajul tau. 

In orice caz, va fi un meci de lupta in care veleitatile tehnice vor fi destul de reduse. Evoluam pe un teren care, din pacate, va influenta jocul. Daca era un teren mai bun, jocul ar fi fost mai spectaculos, dar asa vom intampina calitatea nu foarte buna a gazonului, precum si opozitia gazdelor despre care am spus ca fac o faza defensiva buna. Tot lotul este valid, singura exceptie fiind suspendarea lui Adi Cristea. Nu vreau sa fac predictii, vreau sa tratam fiecare partida in parte, pentru ca si prin jocul rezultatelor te pot ajuta un numar redus de puncte, cum de altfel, ca sa-ti mentii pozitia, iti trebuie poate chiar toate punctele. 

Deocamdata ne gandim numai la cele trei partide ramase si abia dupa finalul turului vom concretiza discutiile ce le-am avut in perioada asta cu anumiti jucatori. Nu fac nici o declaratie in sensul acesta, pentru ca am vazut ca se propun foarte multi jucatori pentru care nu pot sa confirm absolut nimic in acest moment. 

Universitatea, de la infiintarea ei, a luptat pentru o idee. Apoi, consecinta acestor lupte si gandiri cumulate a dus la anumite rezultate si, speram noi, la rezultate si mai bune incepand cu acest an”.

Felix Grigore:
„Vom incepe jocul cu zece minute mai tarziu. Bineinteles, vom face totul conform regulamentelor in vigoare. Acestea ne permit sa intarziem jocul 15 minute, iar noi, la propunerea celor de la Vointa Sibiu, am fost de acord cu asta. Universitatea Cluj, care in acest moment este pe primul loc la greselile facute impotriva echipei, spune ca da, este necesar un astfel de protest. Asta nu am constatat noi, cei care muncim la Universitatea Cluj, ci ati constatat voi, partea de media. Voi ati numarat greselile si ne-ati spus ca suntem pe primul loc la greseli impotriva noastra. In orice caz, vrem sa tragem un semnal de alarma, sa nu se mai greseasca in primul rand impotriva noastra, iar apoi nici impotriva oricarei echipe, fie ca se numeste ea Vointa Sibiu sau FC Brasov, cum am vazut in etapa trecuta. Nu cred ca acest protest va acutiza situatia, daca va fi ceva, va fi inspre bine, nu inspre rau, pentru ca nu se poate mai rau”.

Constantin Grecu:
„Ne asteapta o partida foarte grea, pe care o tratam cu maxima seriozitate si incercam sa obtinem cele trei puncte. Este un meci important ca oricare altul si trebuie sa castigam pentru a avea continuitate. Nu mi-e frica de intrarile mai dure ale adversarilor, fotbalul este un sport al barbatilor”.