Infrangere nemeritata
Publicat in Mai 16, 2011
“U” s-a inclinat in fata Rapidului cu 1-2, insa ar fi meritat cel putin o remiza.


Cu o formula de start inedita, cu Mendy mijjocas stanga si Cristea varf impins, “U” si-a surprins adversara in debutul partidei cand a si ratat doua ocazii de gol. Mendy a avut doua incursiuni in careu, dar Coman s-a opus salvator.  Rapidul a asteptat si a replicat prin Herea, care l-a invins pe Matache cu o scarita din interiorul careului (’27).

Cojocnean ar fi putut restabili egalitatea, insa acelasi Coman a iesit salvator dintre buturi (’37). In faza imediat urmatoare, Rapidul a taxat din nou Universitatea. Herea i-a driblat usor pe Munteanu si Buhus, mingea a ajuns la  Frunza, iar acesta l-a invins pe Matache (’38). Inainte de pauza, Cristea a irosit o alta mare ocazie pentru “U”, trimitand alaturi din pozitie ideala (’40).

In partea a doua “studentii” au fortat egalarea. Au dominat copios , au atacat in valuri si au dat semne ca pot reveni dupa penaltiul obtinut de Cojocnean si transformat de Alex Pacurar (’67). Cojocnean a solicitat o noua lovitura de pedeapsa dupa un hent clar facut de Marcos Antonio (’73), dar Tudor a ramas impasibil.   A iesit apoi la rampa Cristea, cu o torpila de la 25 de metri care a zguduit transversala (’77). In finalul partidei, Rapidul a tras cu disperare de timp si a plecat acasa cu toate punctele.


CASETA MECIULUI
“U” CLUJ – RAPID 1-2
Au marcat: Pacurar (’67) / Herea (’27), Frunza (’38)

“U” CLUJ: Matache – Ungurusan, Buhus, Munteanu, Bazzi (Voican, ’46)  - Nasser – Cojocnean, Gheorghe (Tony, ’46), Pacurar (Delgado, ’84), Mendy – Cristea .  
Antrenor: Ionut Badea

RAPID: Coman (Straton, ’77) – Vidanov, Antoion, Glauber, Ezequias – Roman (Grigorie, ’87), Lazar, Grigore, Bozovic (Olberdam, ’74) – Herea, Frunza .  
Antrenor: Marian Rada
Cartonase galbene:  Cojocnean (’73), Buhus (’84), Munteanu (’90) / Coman (’67), Antonio (’73),Ezequias (’76), Herea (’79),  Lazar (’84), Frunza (’90), Straton (90 +1)
Arbitru: Alexandru Tudor (Bucuresti)
Asistenti: Petre Gaspar (Timisoara), Gabriel Barjac (Zalau)
Stadion: “Gaz Metan”
Spectatori: 2500