Infrangere la Medias: Gaz Metan – “U” Cluj 2-1
Publicat in Septembrie 20, 2013
FC Universitatea Cluj a pierdut in deplasare, in fata celor de la Gaz Metan Medias, scor 1-2, in cadrul etapei a 8-a din Liga 1. “Sepcile rosii” au facut un meci bun si au reusit un gol de generic, dar la fluierul de final echipa gazda a fost cea care s-a bucurat pentru cele trei puncte puse in joc.

Cei doi tehnicieni, Cristi Dulca si Ioan Viorel Ganea, au inceput meciul in urmatoarele formule:

Gaz Metan: Buchta – Buzean, Muth, Frasinescu, Zaharia – Tahar, Todea, Muntean, Dan, Petre – Robertson.

“U” Cluj: Veselovsky -  Takacs, Szilagyi, Abrudan, Mendy – Tirnacop, Bucsa, Cristocea, Rilke, Borza – Ene.

Debutul de meci a fost dominat de medieseni, care i-au dat de lucru portarului Universitatii Cluj. Petre (min.2), Dan (min.5) si Todea (min.18) au fost aproape sa deschida scorul, dar Veselovsky a fost la post. Primul sut periculos spre poarta mediesenilor a venit abia in minutul 23, cand Borza a fost aproape sa-l surprinda pe Buchta. Pana la pauza, Gaz Metan a mai irosit o ocazie de gol prin Buzean. 0-0 dupa primele 45 de minute. 

Pauza a fost un sfetnic bun pentru elevii lui Ganea, acestia incepand in forta repriza secunda. Minutul 56 a adus un gol de generic pentru clujeni, Borza sutand de la aproximativ 40 metri direct in plasa portii aparate de Buchta, lasandu-l fara replica pe goalkeeperul gazdelor. Din pacate pentru “studenti”, in numai 10 minute, fotbalistii pregatiti de Dulca au izbutit sa intoarca rezultatul dupa doua greseli in defensiva clujeana. Todea (min.62) si Muntean (min.66) au dus scorul la 2-1 pentru Gaz Metan, turnand plumb in picioarele oaspetilor. Meciul s-a incheiat cu o serie de interventii bune ale portarului Veselovsky la atacurile mediesenilor. Scor final, 2-1 pentru Gaz Metan, iar Universitatea Cluj ramane cu doua puncte dupa opt etape.

In etapa urmatoare, programata pe 27 septembrie, “U” Cluj primeste vizita celor de la Sageata Navodari. Insa, pana atunci, “studentii” au meci in 16-imile Cupei Romaniei, cu Ripensia Timisoara. Partida din Cupa se joaca marti, 24 septembrie, de la ora 18:30, pe stadionul “Dan Paltinisanu” din Timisoara.