Festival de goluri! Gaz Metan – „U” Cluj 2-5
Publicat in Octombrie 1, 2011
Universitatea Cluj si-a luat ramas-bun de la terenul din Medias cu o victorie de senzatie, scor 5-2, cu Gaz Metan. „Sepcile rosii” si-au facut temele, dominand intalnirea de la un capat la altul si bifand inca trei puncte importante care le consolideaza pozitia intre primele echipe ale campionatului.

Prima repriza a fost una plina de fotbal frumos, Adrian Cristea reusind primul gol din acest sezon in minutul 4, dupa ce Tony a creat panica in careul advers. Dupa o ratare a lui Marinescu (min.7), a venit si golul de 2-0, reusit tot de Cristea, care a facut un meci mare impotriva Gazului. Mijlocasul universitar a luat o faza pe cont propriu, driblandu-si adversarul direct, Hoban, si l-a executat pe portarul gazdelor cu un sut la coltul lung (min.14). Mediesenii au vrut sa arate ca si ei stiu fotbal, insa suturile lui Todea (min.15) si Bud (min.17) au trecut putin pe langa poarta aparata de Marius Popa. Minutul 19 a adus un contraatac rapid al Universitatii Cluj, „vitezomanul” Marinescu ducand scorul la 3-0, dupa o cursa de 40 de metri si un sut la coltul lung, aproape de vinclu. Dupa prima jumatate de ora din joc, mediesenii au reusit sa echilibreze putin partida, marcand si un gol. Dupa o centrare a lui Petre de pe partea dreapta a atacului gazdelor, Cristi Bud a lovit balonul, acesta ricosand in plasa din Elias Bazzi. Era 3-1 pentru „U” Cluj, dar spectacolul abia incepuse. Scorul a ramas neschimbat pana la pauza. 

Dupa revenirea de la vestiare, gazdele s-au instalat in jumatatea clujeana, insa si Marius Popa a fost in zi de gratie, toate compartimentele functionand bine la Universitatea Cluj. Dupa cateva ratari ale lui Bawab, nigerianul Tony a tinut sa-si treaca si el numele pe lista marcatorilor, iar in minutul 64 l-a invins pe Plesca, facand 4-1 pentru „U”. Cu un joc de pase foarte bine pus la punct, fotbalistii lui Ionut Badea au pus din nou stapanire pe mijlocul terenului, impingandu-si adversarii in propria jumatate. Minutul 75 a adus ratarea lui Cojocnean, foarte activ pe flancul drept, pentru ca doua minute mai tarziu Adrian Cristea sa bifeze „hat-trickul”. 5-1 pentru „U” Cluj. Pe final au mai intrat Niculescu si Grozav, primul fiind servantul perfect la alte doua faze de gol, iar al doilea trecand putin pe langa golul de 6-1. In prelungiri, Mediasul a redus din diferenta, Hoban marcand din lovitura libera pentru 2-5. Universitatea Cluj castiga astfel fara probleme meciul cu Gaz Metan, inaintea revenirii acasa, pe Cluj Arena, unde din etapa urmatoare isi va disputa meciurile de pe teren propriu.

Cu aceasta victorie, „U” Cluj urca pe locul 2 in clasament, acumuland 18 puncte. Pentru studenti urmeaza meciul de inaugurare a noului stadion din Cluj, programat pe 11 octombrie, de la ora 19.00, in compania celor de la Kuban Krasnodar.