Facem istorie: Ceahlăul - "U" 0-6. Cea mai categorică victorie în deplasare din istoria "studenţilor"
Publicat in Decembrie 7, 2014
În ziua de Moş Nicolae, "studenţii" le-au umplut ghetuţele suporterilor de cadouri şi plasa nemţenilor de goluri. "U" a învins cu 6-0 (!!!) în deplasarea de la Piatra-Neamţ şi iernează pe locul 11. "Studenţii" au mers la PIatra Neamţ cu gândul la o victorie care ar fi "încălzit" puţin iarna şi au venit cu numele scrise în istorie: elevii lui George Ogăraru au izbutit cea mai categorică victorie în deplasare din istoria de 95 de ani a echipei. Nemţenii au început meciul prudent, aglomerând spaţiile din faţa porţii lui Calancea şi încercându-şi norocul de la distanţă. Ocaziile mari ne-au aparţinut nouă, Lemnaru ratând ţinta din 3 metri, la cea mai mare dintre ele. Echilibrul s-a rupt la mijlocul primei reprize, atunci când portarul Calancea l-a faultat în careu pe Mengolo, în postură de ultim apărător. Moldoveanul a fost eliminat, iar Vali Lemnaru a transformat perfect penalty-ul.

Câteva minute mai târziu, Mengolo a dat lovitura. După ce a umilit apărarea gazdelor a scăpat singur cu Jovici şi a trimis sub bară. Show-ul lui Mengolo abia începea. Cu un minut înaintea pauzei, camerunezul a "dansat" în faţa apărării nemţene şi l-a executat pe Jovici cu un şut plasat. Era 3-0 la pauză, dar "studenţii" au jucat precum o echipă mare şi matură. Echipa noastră şi-a continuat pressingul, a atacat în continuu, iar Mengolo, aflat într-o zi de mare inspiraţie, a făcut "tripla", după o lansare a lui Nuno Viveiros. Vali Lemnaru şi-a trecut şi el în cont o nouă reuşită, transformând penalty-ul obţinut de Lori Kovacs, iar tabela a închis-o Gorea, care a deviat în propria poartă şutul lui Paulinho.

Astfel, echipa noastră a reuşit să urce în clasament până pe locul 11 - cea mai bună poziţie la final de an din ultimele două sezoane -, a acumulat 18 puncte şi şi-a reparat şi golaverajul, fiind acum pe zero, 21-21.

Până la vacanţă, "studenţii" vor mai juca un meci, pe terenul celor de la Dinamo Bucureşti, în sferturile Cupei Ligii "Adeplast".

Iată echipa folosită de George Ogăraru şi Alfons Groenendijk la Piatra Neamţ: Panagopoulos - Jovanovic, Ninu, Skvorc, Bambara - Costin - Viveiros, Cristocea, Ceppelini, Mengolo - Lemnaru. După pauză au mai intra Kovacs, Paulinho şi Ionuţ Neag.