Astra II Giurgiu – „U” Cluj 1-0, in Cupa Romaniei
Publicat in Septembrie 21, 2011
Universitatea Cluj a pierdut in aceasta seara meciul cu Astra II Giurgiu, scor 0-1, din saisprezecimile Cupei Romaniei. Meciul a avut nevoie de prelungiri pentru a fi decis, Budescu marcand singurul gol al partidei in minutul 109.

Tehnicianul „Sepcilor rosii”, Ionut Badea, a trimis pe teren urmatoarea formula: Matache – Ungurusan, Szilagyi, Pele, Grecu – Balde, Marinescu, Voican – Morar, Grozav, Tony. Prima repriza a fost una destul de echilibrata, singurele ocazii notabile ale „Sepcilor rosii” fiind semnate de Laurentiu Marinescu, Zsolt Szilagyi si Tony. Gazdele l-au pus la treaba pe Matache doar intr-o singura faza, multumindu-se mai mult sa surprinda prin contraatac. Scorul pauzei a fost 0-0, „U” Cluj evoluand bine, dar avand dificultati in fata portii. Dupa revenirea de la vestiare, clujenii s-au instalat in jumatatea adversa, dar, la fel ca in prima repriza, nu au gasit plasa portii adverse. Grozav (min.55) si Marinescu (min.61) au trecut pe langa deschiderea scorului, raspunsul celor de la Astra II venind in minutul 64, printr-o faza buna de atac, dar care s-a finalizat cu un luft. Au urmat primele schimbari in tabara „U”-ista, Bazzi si Pacurar intrand in locul lui Voican, respectiv Marinescu. Giurgiuvenii au rezistat in continuare, Grozav mai bifand o ratare imensa (min.84). Nici macar introducerea lui Machado in locul lui Morar (min.85) nu a reusit sa produca schimbari pe tabela de marcaj. S-a terminat 0-0 dupa primele 90 de minute.

Au urmat prelungirile, in care gazdele au inceput sa ameninte tot mai mult poarta lui Matache. Minutul 109 a adus surpriza, Budescu marcand pentru gazde. 1-0 pentru Astra II, iar „Sepcile rosii” au atacat in valuri in cautarea egalarii. Adversarii au rezistat, iar Machado a semnat ultima ratare a Universitatii Cluj in acest meci. S-a terminat 1-0 pentru Astra II, iar Universitatea Cluj paraseste Cupa Romaniei. 

Pentru „U” Cluj urmeaza meciul cu Ceahlaul Piatra-Neamt din Liga 1, programat sambata, 24 septembrie, la Medias, cu incepere de la ora 19.00.