Dinamo – “U” Cluj 2-2
Publicat in Mai 2, 2012
Universitatea Cluj a scos un punct pe terenul celor de la Dinamo București, scor 2-2, după un meci în care “șepcile roșii” au făcut două reprize total diferite. Tehnicianul Claudiu Niculescu a început meciul cu “câinii roșii” în formula: Bornescu – Popa, Galamaz, Szukala, Mendy – Hoban, Boștină, Cristescu – Cojocnean, Grozav, Cristea. Primele 45 de minute au consemnat doar golul dinamoviștilor (min.26) și șutul periculos al lui Gicu Grozav (min.44). Reușita gazdelor a fost semnată de Curtean, care a depășit apărarea clujeană și l-a executat pe Bornescu din interiorul careului. Scorul pauzei a fost 1-0 pentru Dinamo.

După revenirea de la vestiare, Claudiu Niculescu a făcut prima modificare, Cojocnean fiind înlocuit cu tânărul Vlăduț Morar. Inspirația tehnicianului și-a spus din nou cuvântul, Morar restabilind egalitatea în minutul 61, cu un șut plasat de la aproximativ 11 metri. “Câinii roșii” au cedat, Universitatea Cluj dominând mijlocul terenului și amenințând poarta lui Bălgrădean în dese rânduri. Pe final, în atacul “studenților” și-a făcut loc și Drăghici, însă golul a venit în tabăra gazdelor. Cosmin Matei, proaspăt intrat pe teren, a readus-o pe Dinamo în avantaj (min.85), după un atac rapid. Însă, dinamoviștii nici n-au apucat să se bucure, că Adrian Cristea a închis tabela cu un gol de generic, după ce a luat o acțiune pe cont propriu și a încheiat-o trimițând balonul în plasa porții apărate de Bălgrădean (min.90). S-a terminat 2-2, iar Universitatea Cluj continuă să fie neînvinsă în deplasare de șapte meciuri.

Astfel, “U” Cluj se întoarce acasă cu un moral bun pentru “dubla” cu Sportul și CFR Cluj, de pe Cluj Arena. În urma acestui rezultat, echipa pregătită de Claudiu Niculescu revine pe poziția a șasea în clasament, acumulând 43 de puncte.