Campioana Clujului e “U”
Publicat in Aprilie 13, 2011
“U” a oferit un spectacol de zile mari pe terenul rivalei din Gruia. In 10 oameni, dar cu publicul de partea sa , Universitatea Cluj a egalat in minutul 90.

Alb si negru. Astfel a aratat arena CFR-ului la ora jocului. Straini pe propriul stadion, organizatorii partidei au luat o decizie in premiera in fotbal si au oferit peluzei visinii microfoane in incercarea de a acoperi vuietul tribunei a II-a, impanzita de suporterii Universitatii.Manifestarea cfr-ista, comparabila cu evenimentele sportive din Coreea de Nord,  a avut efect invers pentru ca “U” a ajuns in inimile tuturor. 

Niculescu a dat tonul in debut, trimitant un sut-centrare in fata portii, insa Cadu a respins.  Mendy a primit doua galbene in patru minute si si-a lasat colegii in inferioritate. Cfr-istii, incurajati frenetic prin boxele de la stadion au dat impresia ca detin controlul si au inscris din offside, prin Emanuel Kone. 1-0 si zarurile pareau aruncate.  Din peluza gazdelor au inceput sa rasune si microfoniile.  Cadu si compania nu s-au pierdut cu firea si au fortat desprinderea pe tabela, doar ca mingea a refuzat sa ajunga in careul Universitatii Cluj. “Clau-gol” a batut o lovitura libera insa mingea , deviata de zid, a iesit in corner.In partea a doua , CFR-ul s-a retras in propriul careu desi se afla in superioritate numerica. Sarjele lui Ungurusan in bandea dreapta au creat panica in defensiva gazdelor. Bostina a luat la tinta transversala (’51) si Cojocnean l-a imitat in minutul 62.  “Printul” Cristea l-a lobat pe Claro, iesit din poarta, dar mingea a fost respinsa de pe linie (’86). Pe contraatac, CFR-ul putea marca, insa Kone a fost blocat de Popa. 

Cojocnean a facut 1-1 si a ridicat tot stadionul in picioare, dupa o executie de la 20 de metri. Practic, mijlocasul lui “U” a stins lumina in Gruia, la propriu.  La final  organizatorii au redus intensitatea nocturnei, in timp ce jucatorii lui “U” salutau galeria… iar microfoanele din galeria  gazdelor au intrat in stare de hibernare.

CASETA MECIULUI

CFR - "U" CLUJ 1-1

 Au marcat: E. Kone ('24) / Cojocnean ('90)
CFR: Nuno Claro - Diogo, Cadu, Rada, Nicoară (79, Veloso) - Mureşan - E. Kone, Peralta (88, Kivuvu), Sare, Bastos - Buş (77, Batin)  Antrenor: Alin Minteuan
"U" CLUJ: M. Popa - Unguruşan, Abrudan, Pele, Mendy - Cojocnean, Menassel, Boştină (60, Delgado), Cristea - Machado (20, Bazzi), Niculescu (73, Voican). Antrenor: Ionuţ Badea

Cartonaşe galbene: Mureşan ('57)
Cartonase rosii: Mendy ('12)
Arbitru: Ovidiu Haţegan (Arad) 
Asistenti: Sebastian Nica (Ploiesti), Ionel Popa (Pascani)
Stadion: “Dr. Constantin Rădulescu” 
Spectatori: 14.000