Calificare spectaculoasă în "sferturile" Cupei: FC Braşov - "U" Cluj 1-3
Publicat in Octombrie 30, 2014
45 de minute de vis şi Universitatea avea deja asigurată calificarea în sferturile Cupei României, fază pe care o atinge pentru prima dată după 17 ani. Universitatea prinde culoare şi viteză. Aseară, la Braşov, "studenţii" au făcut cel mai bun meci din acest sezon, încheiat cu o victorie şi o calificare în sferturile de finală ale Cupei României. Agresivi şi mereu primii la recuperare, ai noştri şi-au sufocat adversarul, iar golul a venit absolut normal. Gravenberch a avansat prin apărarea "stegarilor", l-a deschis pe Vali Lemnaru în dreapta, iar "căpitanul" a catapultat mingea sub transversală, cu piciorul drept (18). Din marcator, Vali s-a transformat în servant, patru minute mai târziu, când l-a găsit excelent pe Ceppelini în careu. Uruguayanul a pus latul şi a făcut 2-0. Ai noştri au continuat să preseze, însă au încasat un gol venit parcă de nicăieri. Machado a trimis cu capul în plasă, după un corner, şi gazdele erau înapoi în joc. Braşovenii au profitat de moment şi au forţat egalarea, însă fără să aibă vreo ocazie notabilă.

"Studenţii" au dat lovitura cu un minut înainte de pauză. Raul Costin, cu o pasă de efect, l-a găsit pe acelaşi Ceppelini, iar fostul jucător al lui Cagliari a făcut "dubla", trimiţând "din prima", lângă bară! La ieşirea de la cabine braşovenii au încercat să preseze şi au avut şi o bară, în minutul 50. Elevii lui George Ogăraru n-au scăpat jocul din mâini şi au controlat ostilităţile până la final. Mengolo, în două rânduri, a ratat incredibil desprinderea pe tabelă, iar meciul s-a terminat cu scorul stabilit încă de la pauză, 3-1 pentru noi.

"Studenţii" îşi continuă periplul prin Ardeal cu un antrenament azi, la Braşov, urmând ca mâine să ajungă deja la Mediaş acolo unde sâmbătă, de la ora 15:30, vor da o bătălie extrem de importantă în Liga I, contra Gaz Metan.

Iată echipa folosită de antrenorul George Ogăraru aseară, la Braşov: Niculescu - Ciupe, Ninu, Skvorc, Bambara - R. Costin, Cristocea - Viveiros (60, Kovacs), Lemnaru (78, Stojanovic), Ceppelini - Gravenberch (69, Mengolo). 

foto digisport.ro