Când fotbalul te răsplăteşte: "U" - Pandurii 2-0
Publicat in Octombrie 6, 2014
"Nici nu vă imaginaţi cât de mult îmi doresc să simt şi eu senzaţia primei victorii la Universitatea!" Sunt cuvintele antrenorului George Ogăraru, rostite cu sinceritatea unui om care şi-a pus în slujba echipei toată energia sa. Iar fotbalul l-a răsplătit, pe el şi pe noi toţi. În Gruia, contra CFR 1907, "studenţilor" le-au lipsit câteva zeci de secunde pentru a-şi stabili un punct de pornire într-o nouă cursă. Sâmbătă, pe Cluj Arena, trebuiau să ia cele trei puncte. Pandurii, o echipă într-o excelentă revenire de formă, cu jucători tehnici şi un fotbal frumos, iar reţeta unui meci numai bun pentru o după-amiază însorită de sâmbătă era perfectă.

Ai noştri şi-au continuat lecţia "rostită" atât de bine în etapa precedentă, iar Nuno Viveiros a scos din "cutia cu surprize" un lob care a ţintit bara lui Stanca. Era secunda 30, iar mesajul era clar! Universitatea a jucat cu determinare, a controlat jocul şi a ştiut ca, în momentele de dominare gorjeană, să-şi păstreze cumpătul. Veselovksy s-a întins superb la şutul lui Roman, iar cu doar câteva minute înainte de pauză o fază excelent lucrată a dus la golul lui Vasilică Cristocea.

Repriza a doua a fost intensă. Pandurii au forţat egalarea şi au fost aproape să o şi reuşeacă, Matulevicius ratând întâlnirea cu mingea din doar câţiva metri. Pe fondul unui joc bun al adversarilor, Lorant Kovacs (81), la prima sa atingere de minge, a plasat mingea sub bară, cu un şut în diagonală, care a adus aminte de execuţiile magice ale idolilor de altă dată, Del Piero sau, mai aproape de noi, Adrian Ilie! S-a făcut 2-0, iar bara lui Roman, venită în minutele de final, n-a stârnit decât uluială.

George Ogăraru şi întreg staff-ul tehnic şi-au pus amprenta pe prima victorie pe banca Universităţii. "Şepcile roşii" au urcat pe locul 12 în Liga I, cu 11 puncte şi au acum timpul necesar pentru ultimele retuşuri înaintea confruntării cu Steaua.

Iată echipa folosită de "U" contra Pandurilor: Veselovsky - Ciupe, Skvorc, Ninu, Muşat - Bucşa - Achim (51, Paulinho), Lungu, Cristocea (80, Kovacs) - Viveiros (75, Ceppelini), Gravenberch.

foto Silviu Cristea