Am pierdut nemeritat: Steaua – „U” Cluj 2-1
Publicat in August 14, 2011
Universitatea Cluj a pierdut nemeritat in deplasarea de la Ploiesti, cu Steaua Bucuresti, scor 1-2, in cadrul etapei a III-a a Ligii 1. Dupa ce Tony a trecut de trei ori pe langa deschiderea scorului in primele 10 minute de joc, Steaua a marcat prima prin Mihai Costea (min.15), care a trimis mingea in plasa din sase metri. Pana la finalul primei reprize tabela a ramas neschimbata, desi „studentii” Cojocnean (min.42) si Pacurar (min.44) au fost foarte aproape de a restabili egalitatea.

Dupa revenirea de la vestiare, „sepcile rosii” au jucat tot mai bine, compartimentrul ofensiv devenind si mai activ dupa intrarile lui Marinescu si Cristea. Minutul 68 a adus un fault clar al lui Bourceanu asupra lui Adrian Cristea, in careul advers, insa arbitrul i-a dat cartonas galben celui din urma pentru simulare. A urmat apoi un fault dur al stelistului Nicolita asupra lui Constantin Grecu, nesanctionat cu cartonas rosu asa cum era normal, „studentul” suferind o comotie si fiind schimbat cu Mendy. Contrar cursului jocului, Steaua a reusit sa mai inscrie o data prin proaspatul intrat Rusescu (min.74). Doua minute mai tarziu, Steven Pele a tinut sa-si treaca si el numele pe lista marcatorilor, deviind in poarta lui Tatarusanu o centrare a lui Gabi Bostina (min.76). Era 2-1 pentru „ros-albastri”. Pana la final, „studentii” au fortat egalarea, insa fara sorti de izbanda. 

Astfel, „U” Cluj pierde cu Steaua, 1-2, inregistrand primul esec din actualul sezon. Ionut Badea a inceput meciul cu Steaua in formula: Popa - Achim, Szukala, Pele, Grecu - Pacurar, Bostina, Nasser - Cojocnean, Niculescu, Tony. In repriza a doua au mai intrat Marinescu, Cristea si Mendy. In etapa urmatoare, Universitatea Cluj primeste vizita nou-promovatei Petrolul Ploiesti, meciul fiind programat sambata, 20 august, de la ora 21:30, pe stadionul „Gaz Metan” din Medias.