Am "muşcat-o": "U" Cluj - Dinamo Bucureşti, 0-1
Publicat in Martie 16, 2014
Universitatea a pierdut la limită confruntarea cu Dinamo Bucureşti, 0-1, pe Cluj Arena, suferind, totodată, şi prima înfrângere acasă de la preluarea echipei de către Mihai Teja. Peste 10.000 de suflete din tribune, alte câteva zeci de mii acasă, în faţa televizoarelor, au fost alături de "studenţi", sperând la a 6-a victorie în propriul fief. Dinamo a început extrem de determinată partida, dar Robert Veselovksy s-a opus în faţa lui Bilinski, scăpat perpendicular spre poartă. Jocul s-a echilibrat, iar Lemnaru l-a pus pentru prima dată la încercare pe Bălgrădean, cu un şut de la 20 de metri, din lovitură liberă (30). Au fost singurele acţiuni notabile într-o primă repriză în care cele două echipe au preferat să nu rişte foarte multe. Furtuna care s-a abătut asupra Clujului la pauză i-a dezmorţit pe jucătorii noştri, ieşiţi foarte motivaţi de la cabine.

"U" a dominat autoritar repriza secundă, împingând Dinamo în careul lui Bălgrădean. Portarul dinamovist a intervenit excelent la şutul lui Kovacs, iar apoi s-a opus şi reluării lui Lemnaru. Oaspeţii au preferat contra-atacul, iar la cel iniţiat de Lazăr (59), după o intrare extrem de dură asupra lui Raul Ciupe, nesancţionată de arbitrul Comănescu, Cosmin Matei a marcat unicul gol al partidei. Clujenii s-au năpustit din nou asupra careului dinamovist, au presat, însă n-au reuşit să marcheze. Vali Lemnaru a semnat ultima noastră ocazie, Thicot respingând şutul său, la o fază excelent lucrată de Andreas Calcan.

S-a terminat 1-0 pentru Dinamo Bucureşti, iar în etapa viitoare, luni (24 martie), echipa noastră merge în Gruia, pentru meciul cu CFR 1907.

Iată echipa folosită de MIhai Teja contra celor de la Dinamo: Veselovsky - Ciupe, Ninu, Abrudan, Târnăcop - Bucşa (cpt.), Lungu (82, Ene) - Boutadjine, Kovacs (62, Calcan), Borza (62, Max Nicu) - Lemnaru.

foto Silviu Cristea